Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Uppsagd utan skäl - Unionen stämmer

Först angavs inget skäl för uppsägningen. När den var klar ändrades överenskommelsen till det sämre i sista sekund. Nu stämmer Unionen tandläkarmottagningen i tingsrätten.
Lina Björk Publicerad 22 juni 2023, kl 12:46
Tom tandläkarstol med tandvårdsinstrument på ett litet bord.
Kvinnan sades upp utan skäl. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på 200 000 kronor i skadestånd för bland annat brott mot lagen om anställningsskydd. Foto: Colourbox.

Kvinnan hade jobbat på tandläkarmottagningen i tre år när hon sades upp av sin arbetsgivare. Inget skäl gavs men när hon kontaktade Unionen som började förhandla för hennes räkning så angav företaget att det hade med personliga skäl att göra. Det ändrades senare till arbetsbrist.

– Från början angavs inget skäl för uppsägningen. Sedan har det skiftat mellan personliga skäl och arbetsbrist, vilket vi båda har bestridit, skriver Filip Vujcic, förbundsjurist på Unionen och företräder medlemmen i tingsrätten.
 

Kom med ett nytt avtal

Efter förhandlingar kom kvinnan och hennes arbetsgivare, via företagets advokater överens om ett avtal som båda var nöjda med. Men när det skulle skrivas på kom företaget med ett helt nytt avtal med helt nya summor och ny tid för betalning.

– Vi hade långtgående förhandlingar och såg oss som klara. Sedan kommer det med ett betydligt sämre föreslag som de redan skrivit på. Men det tackade vi nej till, säger Filip Vujcic.

Nu stämmer Unionen tandläkarmottagningen på sammanlagt 200 000 kronor i skadestånd för bland annat brott mot lagen om anställningsskydd.

Mest läst just nu

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Omslag till Kollega nummer 4 2024.

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Arbetsrätt

Skyddsombud ifrågasatte arbetsmiljön – avskedades

Skyddsombudet påtalade brister i arbetsmiljön på maskinföretaget. Utan några varningar avskedades han i december med motiveringen att han hade samarbetssvårigheter.
Lina Björk Publicerad 10 april 2024, kl 13:04
Man i vit skjorta och slips samlar sina kontorstillhörigheter i en brun kartong.
Serviceteknikern avskedades. På grund av samarbetssvårigheter, menar arbetsgivaren. Felaktigt, menar Unionen och kopplar avskedet till mannens förtroendeuppdrag som skyddsombud. Foto: Colourbox.

Företaget som serviceteknikern jobbade på sysslade huvudsakligen med reparationer och installationer av städmaskiner. Det var ett tungt jobb och han försökte förbättra arbetsmiljön, framför allt sista året då han även var skyddsombud. 

I februari förra året inträffade en incident i företagets lokaler. En kollega till skyddsombudet och en person i ledande ställning hade en diskussion som utmynnade i handgripligheter. Kollegan anmälde händelsen till serviceteknikern i egenskap av skyddsombud och han upprättade en tillbudsanmälan efter att ha ringt och frågat Unionen om råd. 

Unionen stämmer: Kopplar avsked till uppdrag

I tillbudsanmälan råkade serviceteknikern av misstag kryssa i att anmälan gjordes av arbetsgivaren. Men i hela rapporten har han skrivit att det är han själv i egenskap av skyddsombud som skrivit. Arbetsgivaren ansåg att misstaget var allvarligt och valde att avskeda honom med motiveringen att han har samarbetssvårigheter. 

Unionen stämmer nu maskinföretaget och skriver i stämningsansökan att det finns en tydlig koppling mellan mannens roll som skyddsombud och avskedandet. Man begär därför 220 000 kronor i allmänt skadestånd samt utebliven lön och att avskedandet ska förklaras ogiltigt.