Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Tänk efter före uppsägning

Är din arbetssituation är så vidrig att du bara inte står ut en dag till på jobbet? Står valet inför att säga upp dig eller skita i det blå skåpet, kan det vara bra att veta att det faktiskt finns förmildrande omständigheter som gör att du kan slippa avstängning från a-kassan.
Johanna Rovira Publicerad 20 september 2010, kl 14:10

Men säg upp dig då! brukar besserwissrarna säga när man beklagar sig över sin usla lön, sin psykopatiske chef och sitt nedbrytande arbete. Lätt att säga, men hur listigt är det egentligen att säga upp sig, när man inte har något nytt jobb på lut? Få har en buffert som motsvarar de 45 avstängningsdagarna då man inte får någon a-kassa och sedan ska man leva på 80 procent av sin lön. I bästa fall. Har man ingen inkomstförsäkring kan det bli betydligt mindre.

Dessutom kommer du i regel inte ifrån den lagstadgade månaden uppsägningstid. Vägrar du gå tillbaka till jobbet efter att du lämnat besked om uppsägning kan du faktiskt bli skyldig att ersätta uppkommen skada.

Många resonerar att de inte har något annat val än att skita i det blå skåpet*, som det heter när man gör bort sig rejält. I det här fallet så pass att du gör dig omöjlig på jobbet och kommer undan med sju karensdagar eller, om du har riktig tur, med arbetsbefriad uppsägningstid och kanske ett litet avgångsvederlag.

Men riskerna med det är att du skiter lite för lite eller för mycket, och blir avskedad vilket inte kommer att vara dig till gagn i din framtida karriär och dessutom kan leda till att du blir avstängd från a-kassan i 60 dagar i stället för 45.

– Blir du uppsagd av personliga skäl eller avskedad går vi in och ser om du betett sig otillbörligt och finner vi att det är så, riskerar du en värre sanktion än om du skulle sagt upp dig själv, säger Jeanette Mandl, juridisk expert på Unionens a-kassa.

– Det råd jag brukar ge medlemmar som vill säga upp sig är att försök stå ut tills du hittar ett nytt jobb. För huvudregeln är att du blir avstängd från a-kassan om du säger upp dig.  

Det finns dock några omständigheter som gör att du kan slippa avstängning. Om arbetsgivaren inte betalat ut din lön till exempel eller om den lön du fått varit så usel att den under minst en månad har understigit dagpenningen i a-kassan med mer än 10 procent.  

– Hälsoskälen är de vanligaste undantagen. Kan du styrka att du blir sjuk av ditt arbete, med ett tydligt läkarintyg som är utfärdat innan du sagt upp dig och kan visa att du har uttömt alla alternativ som till exempel omplacering, kan du slippa avstängning. Mobbning och trakasserier kan också vara skäl enligt förarbetena, men det krävs att man kan styrka det, säger Jeanette Mandl.

En annan orsak som kassan kan godta är om din make eller maka får en tillsvidareanställning på annan ort och tvingas säga upp dig på grund av att familjen flyttat.

– Men det är noga med när flytten faktiskt skett och det skälet håller kanske inte om man först börjar pendla men sedan tröttnar efter ett tag och säger upp sig. Vi gör alltid bedömningar i varje enskilt fall, säger Jeanette Mandl.

*Läs om uttrycket Skita i det blå skåpet här (Källa: Wikipedia)

Fakta

Lagen om arbetslöshetsförsäkring

  • Enligt 21 § får dagpenning inte lämnas förrän den sökande under en sammanhängande tid av 12 månader varit arbetslös 7 dagar.
  • Enligt 43 & 44§§ ska den sökande stängas av från rätt till ersättning om han eller hon
    1. Lämnat sitt arbete utan giltig anledning - 45 dagar
    2. Skilts från arbetet på grund av otillbörligt uppförande - 60 dagar
Johanna Rovira
[email protected]