Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Vinnare och svar i Kollegas quiz

Oj så många svar vi fick i tävlingen om kunskap om jobbet som det skildras i kulturens värld i nummer 7! Här är vinnarna och svaren i Kollegas quiz.
Publicerad 23 november 2022, kl 10:00
Plockbilder till tävling.
Svaren och vinnarna i Kollegas tävling. Foto: Tävling quiz - Christof Stache, Fredrik Persson, Luca Bruno, Lars Pehrson, Jack Plunkett, TT

Vinnare

Karin Bilfeldt, Åby

Gabriella Cartagena Romero, Lidingö

Thomas Härlin, Floda

 

Grattis! Ett vackert änglaspel kommer med posten.

 

Här är de rätta svaren

1.  X (Två ex av den senaste – ännu inte utgivna – Harry Potter-boken till hennes barn)
2.  1 (Robert de Niro)
3.  2 (Data)
4.  1 (Moe´s)
5.  1 (August Strindberg)
6.  X (Kung för en dag)
7.  2 (Ambition)

Övrigt

Kollegas redaktion vinnare av journalistpris

Kollegas systertidning Chef & Karriär vann i går Fackförbundspressens journalistpris i kategorin ”Bästa illustration”.
– En värdig vinnare. Illustrationen fångar det många chefer känt under pandemin på ett verklighetstroget sätt, säger Kollegas AD Susanna Sehtfors Holmquist.
Mats Thorén Publicerad 28 oktober 2021, kl 10:08
Fredrik Tjernströms vinnande illustrationer är enligt juryn ”mångbottnade” och betraktaren sugs ”in i ögonblicksbilden av en dag på jobbet – nära men ändå långt borta”.

Kollegas redaktion var nominerade i tre klasser i årets upplaga av Fackförbundspressens journalistpriser. Det blev en vinst: Bästa illustration.

– Både Chef & Karriär och Kollega har väldigt hög klass på illustrationerna, det är något vi lägger tid, tanke och omsorg på och det är så roligt att vi nu också får pris som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Kollegas chefredaktör Helena Ingvarsdotter.

”Med en imponerande känsla för detaljer i finstämda färger och med stor skicklighet fångar illustratören känslan av ensamhet, utsatthet och vemod.” Så lyder en del av prismotiveringen till illustratören Fredrik Tjernströms bild i Chef & Karriär, nr 3 2020, som illustrerar en artikel om hur chefer bäst kan stötta sina medarbetare på distans. 

Läs tidningen och se det vinnande uppslaget

– Det här uppdraget passade Fredrik Tjernström perfekt. Han är mycket duktig på att fånga allvaret i en text och blanda upp det med en smula humor, säger Kollegas AD Susanna Sehtfors Holmquist. 

­En tidning för chefer

Chef & Karriär, som görs av Kollegaredaktionen, vänder sig till de Unionenmedlemmar som jobbar som chefer.

– Jag rekommenderar alla som är intresserade av ledarskapsfrågor att kika in på vårt digitala arkiv med Chef & Karriär-tidningar som ligger på sajten, där finns väldigt mycket bra och inspirerande läsning, säger chefredaktör Helena Ingvarsdotter.

En förening för fackförbundspressen

  • Föreningen Fackförbundspressen samlar tidningar utgivna av organisationer inom LO, Saco och TCO.
  • Föreningen arbetar för att stärka intresset för fackförbundspressens journalistik och för att ge den större genomslag i samhällsdebatten.
  • Föreningen arbetar också för att belysa den betydelse den redaktionellt självständiga fackförbundspressen har för bevakningen av arbetsmarknaden och för det demokratiska samtalet såväl inom organisationerna som i samhället i stort.