Hoppa till huvudinnehåll
Semester

Risk att spara semester om företaget går dåligt

Att spara semester och ta ut en längre ledighet senare kan vara en god idé för återhämtning. Men se upp om företaget du jobbar på går dåligt. Vid en konkurs brinner all lagrad ledighet inne.
Lina Björk Publicerad 11 november 2020, kl 16:32
Tor Erik Schrøder/ NTB / TT
Tänkte du spara dina semesterdagar från i år och ta en skidsemester i vår? Tänk på att sparade semesterdagar brinner inne om din arbetsgivare går i konkurs. Tor Erik Schrøder/ NTB / TT

Enligt lagen har du rätt att spara fem dagars semester per år i högst fem år. Har företaget där du arbetar kollektivavtal kan du spara ännu mer. I coronatider sitter många tjänstemän hemma och jobbar. Kanske känner du att du får återhämtning i vardagen på ett annat sätt än tidigare och att du kan skippa några semesterdagar i år.

Läs mer: Spara semester - Så funkar det

Men det finns några saker att tänka på om du sparar semester. Hur det går för din arbetsgivare är en sak.

– Att spara semester går fint om du jobbar i ett stabilt företag som det går bra för. Men om du är orolig för din arbetsgivares lönsamhet och är rädd att företaget ska gå i konkurs så ska du ta ut sparad ledighet så fort som möjligt. All sparad semester fryser nämligen inne vid en konkurs och du får inte ut den på den statliga lönegarantin, säger Gunilla Krieg, central ombudsman på Unionen.

Lönegarantin har dessutom ett tak på 189 200 kronor och har du en lång uppsägningstid är det stor risk att du slår i taket innan all din lön har betalats ut. Gunilla Krieg tycker att det är en god idé att hålla koll på årsredovisningar och att ha en bra kontakt med facket, då företaget har en skyldighet att rapportera till fackklubben hur det går ekonomiskt.

– Slår man fort i taket på lönegarantin så får man inte någon semesterersättning över huvud taget och tappar man även årets semester. Det gör att många känner sig totalt blåsta vid en konkurs.

Läs mer: Så gör du om du inte får ut din lön

Av dina 25 lagstadgade semesterdagar har du rätt att spara fem, de övriga 20 måste tas ut under året. Skulle du inte ta ut dem för att du blivit sjuk eller är föräldraledig ska du i stället få ut dem i ledighet året efter, alternativt få ut dem i pengar senast en månad efter att din anställning upphört.

Semesterlagen skärptes för några år sedan då många kom överens med arbetsgivaren om att ta ut kvarvarande ledighet i pengar, något man inte kan göra i samma utsträckning i dag.

– Det är inte meningen med semesterlagen. Den är till för att vara ledig och vila. Att säga att man har mindre arbetsbelastning och får återhämtning på annat sätt fungerar inte, semestern ska tas ut.

Läs mer: Lönegarntin skyddar vid konkurs

Om du sparat både lagstadgad semester och kollektivavtalad semester kan du dock komma upp i väldigt många dagar efter några år. En stor del av Unionens medlemmar har extra semesterdagar och hamnar de på hög kan det vålla en del bekymmer för arbetsgivaren.

– Det är ju inte så bra för någon part att sitta med ett berg av sparad semester. Det är dock företagets bekymmer att se till att du tar ut din ledighet. Arbetsgivaren ska se till att planera så att de kan förlägga din sparade semester på ett rimligt sätt och förvarna dig om det minst två månader i förtid, säger Gunilla Krieg.

Semester

Maxa semestern genom att maska på jobbet

Nedräkningen inför semestern är i full gång. Men för att få den återhämtning du förtjänar och behöver, bör du se till att hjärnan går på ledighet i förväg. 
Johanna Rovira Publicerad 21 juni 2023, kl 06:00
Till vänster ett färgglatt parasoll. Till vänster en man på kontor, sitter i skräddarställning på bordet med en bok ovanpå huvudet.
Undvik att jobba ihjäl dig på sikt - ta istället verkligen vara på ledigheten. Här är några tips på hur du får ut största möjliga effekt av din semester. Foto: Colourbox.

En trend som pågått en längre tid på arbetsmarknaden är att många tjänstemän smygjobbar under semestern. Konsekvenserna av att aldrig koppla av från jobbet är svåra - enligt Arbetsmiljöverket dör närmare 800 personer om året av jobbstress.

För att undvika att jobba ihjäl sig på sikt är det viktigt att verkligen ta vara på semestern. Är den för kort är den tämligen meningslös ur rekreationssynpunkt eftersom det tar lång tid för de flesta att gå ner i varv och ladda batterierna – i synnerhet om man är slutkörd, visar forskning.

Här är några tips på hur du får ut största möjliga effekt av din semester:

Snuttifiera inte semestern

Ta ut en så lång sammanhängande ledighet som du kan. Enligt semesterlagen har du rätt till minst fyra veckors sammanhängande ledighet under sommarmånaderna.

Stämpla ut hjärnan i förväg

Varva ner mentalt och maska så smått, till exempel genom att gå hem tidigare och ta längre pauser. Arbetsgivaren kanske surar lite, men har å andra sidan allt att vinna på att du kommer tillbaka utvilad och alert efter semestern.

Säg nej

Undvik att ta på dig nya arbetsuppgifter inför semestern och släpp den orimliga tanken på att du ska försöka hinna bli klar med allt du redan åtagit dig innan du går på ledighet. Låt kökkenmöddingen på skrivbordet vila tills i höst.

Logga ut

Lägg in ett autosvar i e-posten som talar när du är tillgänglig igen. Här kan du få inspiration till hur du ska utforma svaren. 

Stressa inte på semestern

Känn dig inte tvingad att besöka varje ölbar i Tyskland, bestiga Matterhorn, bo i hobbithålor på Nya Zeeland och bygga ny veranda bara för att övertrumfa dina hetsiga kollegor. Gör det du tycker är roligt. Att slöa bort semestern kan vara klokare än att kuska runt efter häftiga semesterupplevelser eftersom sömn är otroligt viktigt för återhämtningen.

Undvik smygjobb

Lämna datorn och mobilen på jobbet och fall inte för frestelsen att du måste kolla vad som händer. Om du har svårt att hålla tassarna borta från verksamheten och känner att företaget går under om du inte har råkoll – så begränsa tillfällena då du tittar i mejlen till bestämda tider, så sällan som möjligt.