Vaniljhjärtan
16 st
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
¾ dl socker
1 äggula
200 gram smör
Fyllning
1 ägg
1 msk socker
¾ msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Smörj hjärtformar av metall väl. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, äggula och smör till en smidig deg. Låt degen ligga inlindad i plastfolie 30-60 minuter i kylskåpet. Under tiden förbereder du fyllningen: Blanda ägget, sockret, potatismjölet och mjölken i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme till krämen tjocknar. Låt kallna. Smaksätt med vanilj.
Kavla ut degen till en ganska tjock platta. Klä formarna med drygt hälften av degen. Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med lock av degen. Kläm till degen väl runt kanterna. Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna på plant underlag medan de ännu är varma. Sikta florsocker över innan de ska serveras. Förvaras svalt i burk 3-4 dagar, i frys håller de i 3 månader.