
4 portioner
- 1 ½ dl röda linser, kokta och mixade
- 500 gram nötfärs
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 ägg
- 1 ½ tsk malen spiskummin
- 1 tsk kanel
- Salt och svartpeppar
- ½ msk idealmjöl eller majzena
Gräddfilsröra
Gräddfil, riven gurka, 1 pressad vitlöksklyfta och örtsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Låt linserna koka 10 minuter i buljong och låt de sedan svalna innan du mixar/mosar dem. Blanda färs, linser, vitlök, ägg, kryddor i en skål. Pudra över mjölet och rör runt försiktigt. Lägg smeten som en korv i en smord brödform och stek i ugnen ungefär 40 minuter.
Blanda gräddfilsröran. Servera köttfärslimpan med klyftpotatis, bulgur eller couscous och gräddfilsröran.