
Den här soppan är mättande eftersom den innehåller både köttfärs och bönor. Serveras med fördel med en klick gräddfil och några majschips.
4 portioner:
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 350 gram nötfärs
- 1 msk rapsolja
- 3 msk tacomixpulver
- 5 dl passerade tomater, även krossade går bra
- 8 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 4 msk majskorn
- 1-2 dl kokta kidneybönor
Hacka lök och vitlök. Skär paprika i bitar.
Stek nötfärsen i rapsoljan. Rör inte så mycket utan låt det bli "matiga" bitar av köttfärsen. Tillsätt lök och vitlök och strö över tacomixpulvret. Häll i tomater, vatten och smula ned buljongtärningen. Låt småputtra i ungefär 15 minuter. Tillsätt majs och bönor och låt det blir varmt.
Servera med gräddfil och majschips.