Systrarna Lisa och Monica har inspirerats av sina barndomsminnen till ännu en kokbok. 180 recpet på kaffebröd, vetebröd, pajer och tårtor. Även dryck har fått plats och för att spara minnen från sommaren till resten av året finns flera härliga recept på sylt och marmelad.
Det märks att inspirationen har kommit både från deras boende i USA men också från Hälsingland. Klassiska syltkakor blandas med The ultimate chocolate chip cookie.
Här är ett härligt recept ur boken:
Fräsch frusen sommardessert, 8-10 port
400 gram philadelphiaost
200 gram kesella eller gräddfil
½ dl florsocker
4-5 konserverade persikohalvor
250 gram jordgubbar
250 gram hallon
Rör ihop cream cheese, kesella, florsocker till en slät kräm. Skär persikorna i kuber och rör ner dem tillsammans med hela jordgubbar och hallon i krämen.
Häll krämen i en hålform och täck med folie och låt stå i frysen 3 timmar eller tills den är helt fryst. Ta ur formen ur frysen ungefär 30 minuter före servering.