
4 portioner
- 2 dl långkornigt ris, risotto ris
- 400 gram korv
- 5 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 gul lök
- 1 dl majskorn
- 1 dl frysta ärtor
- 1 röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- ½ tsk gurkmeja
- ½ dl riven ost
- Eventuellt salt och peppar
Hacka löken i småbitar. Koka upp en gryta med vatten och buljongtärning. Tillsätt ris och lök. Låt koka i cirka 15 minuter under lock på svag värme. Tillsätt eventuellt mer vatten om det ser ut att koka torrt. Strimla korven (falukorv eller lite starkare korv går bra) och paprikan. Tillsätt de frysta ärterna, majskornen, paprikan, korven, vitlöken och gurkmejan i riset. Låt småputtra i fem minuter till. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite riven ost. Servera med sallad.