Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Recension: Lyckostigen av Anna Fredriksson

Månpocket
Eva Karlsson Publicerad 4 april 2013, kl 11:26

Romanen är uppdelad i tre delar och ger röst åt Johanna, hennes exman Calle och hans nuvarande flickvän Fanny. Johanna bor i en svensk småstad och har två tonårsdöttrar med Calle som dyker upp var tredje helg för att ta med barnen till Stockholm. Johanna får kämpa för att få ekonomin att gå ihop och när Calle drar in ett extra bidrag han gett henne i några år blir det allt kärvare. Hon börjar också inse att den yngsta flickan är mobbad i skolan.

Calle har genom sin nästan överklass-Fanny gjort en klassresa och kanske anstränger han sig för mycket för att passa in. För Fanny, i sin tur, känner trycket från sina vänner, att han är en uppkomling och inget för henne.

Berättelsen blir extra intressant eftersom vi får följa dem sett ur både deras egna och de andras perspektiv.

Enda felet med boken är titeln, jag trodde det handlade om en sämre chick lit och det var inte förrän jag upptäckte att jag läst Anna Fredrikssons debut Sommarhuset, som jag tyckte mycket om, som jag slog till och köpte pocketboken. Jag ångrar mig inte.

Övrigt

Vinnare och svar i Kollegas quiz

Oj så många svar vi fick i tävlingen om kunskap om jobbet som det skildras i kulturens värld i nummer 7! Här är vinnarna och svaren i Kollegas quiz.
Publicerad 23 november 2022, kl 10:00
Plockbilder till tävling.
Svaren och vinnarna i Kollegas tävling. Foto: Tävling quiz - Christof Stache, Fredrik Persson, Luca Bruno, Lars Pehrson, Jack Plunkett, TT

Vinnare

Karin Bilfeldt, Åby

Gabriella Cartagena Romero, Lidingö

Thomas Härlin, Floda

 

Grattis! Ett vackert änglaspel kommer med posten.

 

Här är de rätta svaren

1.  X (Två ex av den senaste – ännu inte utgivna – Harry Potter-boken till hennes barn)
2.  1 (Robert de Niro)
3.  2 (Data)
4.  1 (Moe´s)
5.  1 (August Strindberg)
6.  X (Kung för en dag)
7.  2 (Ambition)