
Färska champinjoner är godast men jag hade frysta som jag använde och det fungerade bra.
4 portioner
- 200 gram rökt skinka
- 1 paprika
- 1 gul lök
- 1/2 dl frysta ärter
- 1 vitlöksklyfta
- 150 gram champinjoner
- Rapsolja
- 1-2 msk vetemjöl
- 2-3 dl mjölk
- riven parmesanost
- Salt och peppar
Strimla skinkan, ansa och hacka paprikan. Skala löken och vitlöken och hacka fint. Ansa och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt löken och champinjoner (jag la i den frysta svampen direkt). Bryn några minuter. Lägg i skinkan och paprikan.
Blanda ner mjöl och fräs ytterligare 1 minut. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Lägg i de frysta ärterna. Låt sjuda upp under omrörning. Salta och peppra efter tycke.
Servera med pasta och strö över parmesanosten.