
4 portioner, ca 9 biffar
- 600 gram blandfärs
- 1 gul lök, riven
- 1 ägg
- ½ dl ströbröd
- ¼ dl havrekli
- Ca 1 dl mjölk
- Salt och peppar
- Grillkrydda
Löksky
- 2 gula lökar
- 1 msk smör
- 2 tsk socker
- 1 msk mjöl
- 3 dl vatten
- 1 buljongtärning, gärna mörk oxbuljong eller dylikt för mer smak
- Salt och peppar
Blanda mjölk med ströbröd och havrekli och låt stå och svälla 5 minuter. Blanda i salt, peppar och grillkrydda efter smak. Knäck i ett ägg.
Blanda ner färsen och riven lök. Forma pannbiffar och stek i smör några minuter på varje sida. Efterstek i ugnen, 200 grader, i ungefär 5-10 minuter. De ska vara genomstekta.
Löksky:
Skala och skiva löken och bryn i kastrull. Tillsätt socker och bryn några minuter till. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis.