Enligt Konsumentverket sparar man ungefär 1000 kronor i månaden med egen lunch. Du har väl inte missat att vi har ett nytt recept på vår hemsida varje vecka?
Ett enkelt och nyttigt lunchalternativ är färsfyllda paprikor (Hälsokokboken, ICA Bokförlag).
Till 4 portioner
4 avlånga röda paprikor
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 gram lammfärs
1 ½ msk malen spiskummin
1 msk torkad basilika
2 msk ajvar relish (paprikapasta)
Salt och peppar
1 ½ dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg på en plåt. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lammfärsen i fem minuter. Tillsätt lök, vitlök, spiskummin och basilika och stek ytterligare några minuter. Blanda i ajvar relish och smaka av med salt och peppar. Fördela färsblandningen i paprikahalvorna och strö över osten. Gratinera i 15 minuter. Toppa paprikorna med yoghurt och servera med en god sallad.
Tips för trevlig lunch
- Investera i en bra matlåda. Det finns lådor med fack så att du slipper blanda ihop måltidens alla komponenter.
- Spill och kladd i väskan är inte kul så se till att matlådan är droppsäker.
- Lägg upp maten på en tallrik när du ska äta.
- Ät inte vid skrivbordet