4 portioner
- 5 medelstora potatisar
- 1 liten purjolök
- smör
- 1 burk majskorn, 350 g
- 2 dl riven lagrad ost
- 4 msk vetemjöl
- 1 msk dijonsenap
- 1 ägg
- salt och svartpeppar
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, cirka 10 minuter.
Häll av kokvattnet.
Skölj och fin strimla purjon. Fräs strimlorna mjuka i lite smör i en stekpanna.
Låt majsen rinna av.
Mosa potatisen med en potatisstöt. Blanda i purjon, majs, ost, mjöl, senap, ägg, salt, peppar och eventuellt kryddor (typ oregano, paprikapulver). Mjöla dina händer och forma smeten till ca 20 biffar. Vänd dem i mjöl så det hänger ihop ordentligt. Låt smöret bli ljusbrunt i stekpannan. Stek biffar 3-4 minuter på varje sida. Servera med sallad.