4 portioner
- 500 gram kycklingfilé
- 1 röd lök
- 200 gram champinjoner, färska, frysta eller på burk
- 2 msk margarin (med fördel flytande)
- 1 tsk paprikapulver
- Salt, peppar, grillkrydda
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl buljong
- 1 dl vatten
- 1 msk citronsaft
- 2 dl matgrädde
- 1-2 tsk franska örter
Strimla kycklingfilén i små bitar. Salta, peppra och strö över grillkrydda. Bryn kycklingen i margarinet och häll över i en gryta.
Borsta färska champinjoner, har du burksvamp häller du av spadet, Lägg svampen i stekpannan och låt det mesta av vätskan koka bort. Under tiden skalar och hackar du löken. Tillsätt lite margarin till svampen och lägg i löken. Låt fräsa en stund. Blanda i paprikapulver. Lägg det i grytan. Tillsätt tomater, puré, buljong, vatten, citronsaft, matgrädde och kryddor. Låt koka på svag värme i ungefär 15 minuter. Smaka av med mer salt och peppar.
Serveras med potatis, ris eller pasta.