Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Kollegas redaktion vinnare av journalistpris

Kollegas systertidning Chef & Karriär vann i går Fackförbundspressens journalistpris i kategorin ”Bästa illustration”.
– En värdig vinnare. Illustrationen fångar det många chefer känt under pandemin på ett verklighetstroget sätt, säger Kollegas AD Susanna Sehtfors Holmquist.
Mats Thorén Publicerad 28 oktober 2021, kl 10:08
Fredrik Tjernströms vinnande illustrationer är enligt juryn ”mångbottnade” och betraktaren sugs ”in i ögonblicksbilden av en dag på jobbet – nära men ändå långt borta”.

Kollegas redaktion var nominerade i tre klasser i årets upplaga av Fackförbundspressens journalistpriser. Det blev en vinst: Bästa illustration.

– Både Chef & Karriär och Kollega har väldigt hög klass på illustrationerna, det är något vi lägger tid, tanke och omsorg på och det är så roligt att vi nu också får pris som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Kollegas chefredaktör Helena Ingvarsdotter.

”Med en imponerande känsla för detaljer i finstämda färger och med stor skicklighet fångar illustratören känslan av ensamhet, utsatthet och vemod.” Så lyder en del av prismotiveringen till illustratören Fredrik Tjernströms bild i Chef & Karriär, nr 3 2020, som illustrerar en artikel om hur chefer bäst kan stötta sina medarbetare på distans. 

Läs tidningen och se det vinnande uppslaget

– Det här uppdraget passade Fredrik Tjernström perfekt. Han är mycket duktig på att fånga allvaret i en text och blanda upp det med en smula humor, säger Kollegas AD Susanna Sehtfors Holmquist. 

­En tidning för chefer

Chef & Karriär, som görs av Kollegaredaktionen, vänder sig till de Unionenmedlemmar som jobbar som chefer.

– Jag rekommenderar alla som är intresserade av ledarskapsfrågor att kika in på vårt digitala arkiv med Chef & Karriär-tidningar som ligger på sajten, där finns väldigt mycket bra och inspirerande läsning, säger chefredaktör Helena Ingvarsdotter.

En förening för fackförbundspressen

 • Föreningen Fackförbundspressen samlar tidningar utgivna av organisationer inom LO, Saco och TCO.
 • Föreningen arbetar för att stärka intresset för fackförbundspressens journalistik och för att ge den större genomslag i samhällsdebatten.
 • Föreningen arbetar också för att belysa den betydelse den redaktionellt självständiga fackförbundspressen har för bevakningen av arbetsmarknaden och för det demokratiska samtalet såväl inom organisationerna som i samhället i stort.
Övrigt

Kollega söker reporter

Är du reporter med ett stort intresse för arbetsmiljö, arbetsrätt, lön, avtal och schysta villkor i arbetslivet? Sök jobb hos oss på Kollegaredaktionen!
Publicerad 30 mars 2023, kl 16:26
Shutterstock
Vill du skriva texter som blir till nytta i vardagen på jobbet? Shutterstock

Har du ett stort intresse för frågor som rör arbetsmiljö, arbetsrätt, lön, avtal och schysta villkor i arbetslivet? Vill du skriva såväl nyheter som mer fördjupande texter som blir till nytta för människor i vardagen på jobbet? Då ska du söka jobbet hos oss på Kollegaredaktionen!

Redaktionen består av 13 personer och jobbar både i print och digitalt med Kollega, Chef & Karriär och kollega.se. En av våra reportrar går i pension och vi letar efter hennes efterträdare.

Utgivare är Unionen, Sveriges största fackförbund med nästan 700 000 medlemmar. Medlemmarna är tjänstemän i hela den privata sektorn – från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar. Redaktionen har en fri och självständig ställning i förbundet.

 

Vi söker dig

Vi söker dig som vill jobba med fördjupande nyheter och gräv, reportage, förklarande och tipsiga artiklar för publicering i alla våra kanaler.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper om digital publicering och spridning, såväl på webben som i sociala medier.

Tjänsten är tills vidare med tillträde i augusti.

 

Vi vill att du:

 • har journalistutbildning
 • är intresserad av och har kunskap om samhället och arbetsmarknaden
 • har flera års erfarenhet av att jobba som reporter
 • har skrivit både nyheter och större reportage
 • vet hur en rubrik, ingress och text ska vara formulerad för att bli läst
 • är van att ta hänsyn till SEO när du skriver en artikel
 • har erfarenhet av att arbeta med sociala medier, både som verktyg för uppslag och case och när det gäller att sprida material
 • är snabb och idérik, med ett starkt driv

 

Om du har jobbat med granskningar, gräv eller datajournalistik är det ett stort plus.

 

Ansökan

Ansök här senast 23 april. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen att söka redan idag!

  

Kontakt

Frågor? Hör av dig till Helena Ingvarsdotter, chefredaktör, 072-749 56 74 och David Österberg, fackligt ombud, 072-599 21 49.

Redaktionens lokaler finns på Olof Palmes gata i centrala Stockholm.

 

Vi gillar olikheter och eftersträvar mångfald i alla avseenden.