Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Kollegaredaktionen nominerad till flera journalistpriser

Kollegas redaktion är nominerad i tre klasser i årets upplaga av Fackförbundspressens journalistpriser.
– Det är extra roligt att vi fått en nominering för vart och ett av våra tre ben: Kollega, Chef & Karriär och kollega.se, säger chefredaktör Helena Ingvarsdotter.
Mats Thorén Publicerad 15 oktober 2021, kl 11:27
Kollega och Chef & Karriär är nominerade i kategorierna Bästa fotografi, Bästa illustration samt Bästa kommenterande text.

Ett foto, en illustration och en debattartikel. Kollegaredaktionen är nominerad i hela tre av åtta prisklasser i fackförbundspressens årliga tävling.

Bästa fotografi

I kategorin Bästa foto är fotografen Anna-Lena Lundqvists bild på Åsa Lindqvists distansjobbarvardag bland de tre finalisterna.

– Jag gillar verkligen den här bilden, den är så talande för hur många av våra läsare haft det under pandemin – där arbetsplatsen flyttat in i hemmets miljö. Och en katt piggar ju alltid upp, eller hur?, säger chefredaktör Helena Ingvarsdotter.

Bästa kommenterande text

Andra nomineringen gäller debattartikeln Slopa ungdomslönerna av Arvid Taawo, som jobbar på ett callcenter.

– Väldigt glädjande att vår debattsatsning uppmärksammas på det här sättet. Vi drog igång debatt på webben under 2020 för att ge medlemmarna en röst. Annars är det ju mest experter som tycker till i media och vi vill öppna för fler. Det finns en mängd intressanta åsikter som förtjänar att lyftas i medlemstidningen och som kan bidra till ett öppet debattklimat om fackliga frågor.

Bästa illustration

Chef & Karriär, Kollegas systertidning som vänder sig till de Unionenmedlemmar som jobbar som chefer, är nominerad i prisklassen Bästa illustration. Fredrik Tjernströms bild illustrerar en artikel om hur chefer bäst kan stötta sina medarbetare på distans.

– Jag vill passa på att tipsa om att även den som inte får hem Chef & Karriär i brevlådan kan läsa den via kollega.se där det finns ett arkiv för alla våra tidningar i pdf-form. Där finns mycket matnyttigt och inspirerande om ledarskap.

Föreningen Fackförbundspressen samlar tidningar utgivna av organisationer inom LO, Saco och TCO. Föreningen arbetar för att stärka intresset för fackförbundspressens journalistik och för att ge den större genomslag i samhällsdebatten.

Föreningen arbetar också för att belysa den betydelse den redaktionellt självständiga fackförbundspressen har för bevakningen av arbetsmarknaden och för det demokratiska samtalet såväl inom organisationerna som i samhället i stort.

Fackförbundspressens journalistpriser delas ut sedan 2005. Årets prisutdelning sker den 27 oktober.

Övrigt

Kollega söker reporter

Är du reporter med ett stort intresse för arbetsmiljö, arbetsrätt, lön, avtal och schysta villkor i arbetslivet? Sök jobb hos oss på Kollegaredaktionen!
Publicerad 30 mars 2023, kl 16:26
Shutterstock
Vill du skriva texter som blir till nytta i vardagen på jobbet? Shutterstock

Har du ett stort intresse för frågor som rör arbetsmiljö, arbetsrätt, lön, avtal och schysta villkor i arbetslivet? Vill du skriva såväl nyheter som mer fördjupande texter som blir till nytta för människor i vardagen på jobbet? Då ska du söka jobbet hos oss på Kollegaredaktionen!

Redaktionen består av 13 personer och jobbar både i print och digitalt med Kollega, Chef & Karriär och kollega.se. En av våra reportrar går i pension och vi letar efter hennes efterträdare.

Utgivare är Unionen, Sveriges största fackförbund med nästan 700 000 medlemmar. Medlemmarna är tjänstemän i hela den privata sektorn – från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar. Redaktionen har en fri och självständig ställning i förbundet.

 

Vi söker dig

Vi söker dig som vill jobba med fördjupande nyheter och gräv, reportage, förklarande och tipsiga artiklar för publicering i alla våra kanaler.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper om digital publicering och spridning, såväl på webben som i sociala medier.

Tjänsten är tills vidare med tillträde i augusti.

 

Vi vill att du:

  • har journalistutbildning
  • är intresserad av och har kunskap om samhället och arbetsmarknaden
  • har flera års erfarenhet av att jobba som reporter
  • har skrivit både nyheter och större reportage
  • vet hur en rubrik, ingress och text ska vara formulerad för att bli läst
  • är van att ta hänsyn till SEO när du skriver en artikel
  • har erfarenhet av att arbeta med sociala medier, både som verktyg för uppslag och case och när det gäller att sprida material
  • är snabb och idérik, med ett starkt driv

 

Om du har jobbat med granskningar, gräv eller datajournalistik är det ett stort plus.

 

Ansökan

Ansök här senast 23 april. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen att söka redan idag!

  

Kontakt

Frågor? Hör av dig till Helena Ingvarsdotter, chefredaktör, 072-749 56 74 och David Österberg, fackligt ombud, 072-599 21 49.

Redaktionens lokaler finns på Olof Palmes gata i centrala Stockholm.

 

Vi gillar olikheter och eftersträvar mångfald i alla avseenden.