Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Kollegaredaktionen nominerad till flera journalistpriser

Kollegas redaktion är nominerad i tre klasser i årets upplaga av Fackförbundspressens journalistpriser.
– Det är extra roligt att vi fått en nominering för vart och ett av våra tre ben: Kollega, Chef & Karriär och kollega.se, säger chefredaktör Helena Ingvarsdotter.
Mats Thorén Publicerad 15 oktober 2021, kl 11:27
Kollega och Chef & Karriär är nominerade i kategorierna Bästa fotografi, Bästa illustration samt Bästa kommenterande text.

Ett foto, en illustration och en debattartikel. Kollegaredaktionen är nominerad i hela tre av åtta prisklasser i fackförbundspressens årliga tävling.

Bästa fotografi

I kategorin Bästa foto är fotografen Anna-Lena Lundqvists bild på Åsa Lindqvists distansjobbarvardag bland de tre finalisterna.

– Jag gillar verkligen den här bilden, den är så talande för hur många av våra läsare haft det under pandemin – där arbetsplatsen flyttat in i hemmets miljö. Och en katt piggar ju alltid upp, eller hur?, säger chefredaktör Helena Ingvarsdotter.

Bästa kommenterande text

Andra nomineringen gäller debattartikeln Slopa ungdomslönerna av Arvid Taawo, som jobbar på ett callcenter.

– Väldigt glädjande att vår debattsatsning uppmärksammas på det här sättet. Vi drog igång debatt på webben under 2020 för att ge medlemmarna en röst. Annars är det ju mest experter som tycker till i media och vi vill öppna för fler. Det finns en mängd intressanta åsikter som förtjänar att lyftas i medlemstidningen och som kan bidra till ett öppet debattklimat om fackliga frågor.

Bästa illustration

Chef & Karriär, Kollegas systertidning som vänder sig till de Unionenmedlemmar som jobbar som chefer, är nominerad i prisklassen Bästa illustration. Fredrik Tjernströms bild illustrerar en artikel om hur chefer bäst kan stötta sina medarbetare på distans.

– Jag vill passa på att tipsa om att även den som inte får hem Chef & Karriär i brevlådan kan läsa den via kollega.se där det finns ett arkiv för alla våra tidningar i pdf-form. Där finns mycket matnyttigt och inspirerande om ledarskap.

Föreningen Fackförbundspressen samlar tidningar utgivna av organisationer inom LO, Saco och TCO. Föreningen arbetar för att stärka intresset för fackförbundspressens journalistik och för att ge den större genomslag i samhällsdebatten.

Föreningen arbetar också för att belysa den betydelse den redaktionellt självständiga fackförbundspressen har för bevakningen av arbetsmarknaden och för det demokratiska samtalet såväl inom organisationerna som i samhället i stort.

Fackförbundspressens journalistpriser delas ut sedan 2005. Årets prisutdelning sker den 27 oktober.