![](/sites/default/files/styles/media_image/public/11783_1.jpg.webp?itok=rjHte7Va)
4 portioner
- 500-600 gram fryst fisk, tex torsk, sej, kolja
Apelsinsås:
- 3 msk vetemjöl
- 2 ½ dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 ½ dl matlagningsgrädde
- 1-2 msk flytande margarin
- ½ tsk rivet apelsinskal
- ½ dl pressad apelsinsaft
- ½ tsk dragon
- Salt och peppar
Tina fiskblocket något och skär fisken i 2 cm tjocka skivor.
Såsen: Vispa ut mjölet med vattnet i en låg vid kastrull. Tillsätt buljong, grädde och margarin. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter. Såsen ska vara tjock eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Tillsätt rivet apelsinskal från en välborstad apelsin, pressad apelsinsaft och dragon. Salta och peppra efter smak. Lägg fisken i såsen. Sjud under lock utan omrörning ca 5 minuter. Är fisken frusen något längre. Servera med kokt potatis, ris och sallad.