
Kikärtsbollarna
- 1 gul lök, hackad
- 1 burk kikärter, avrunna och sköljda
- Blad från ½ kruka oregano
- 2 äggulor
- 100 gram parmesan, riven
- ½ dl ströbröd
- 50 gram hackad mandel (1 liten påse)
- Salt och peppar
Tomatsås (Anna Bergenströms recept)
- 2 gula hackade lökar
- 2-3 finhackade vitlöksklyftor
- 1-2 msk olja
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk oregano
- ½ tsk socker
- 1-2 msk tomatpuré
- Salt och svartpeppar
Bollarna
Mixa allt utom mandeln i en matberedare till en slät smet. Rör ner mandeln. Rulla smeten till små bollar och stek i rapsolja och smör. De ska bli gyllenbruna. Servera med pasta och tomatsås.
Tomatsås
Fräs lök och vitlök i olja 5 minuter. Häll i tomaterna. Krydda med oregano, tomatpuré, socker, salt och peppar. Koka 10-15 minuter. Rör om då och då.