Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Kapris- och senapsbiff

De här biffarna äter jag i pitabröd. Men man kan även öka på rotsakerna med lite potatisklyftor och skippa pitabrödet.
Om du tar med dig maten till jobbet lägg inte ihop allt i brödet förrän lunchdags.
Åsa Frisk Publicerad

4 portioner

  • 600 gram nötfärs
  • ½ dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 gula paprikor
  • 2 morötter
  • 1 röd lök
  • 2 tsk torkade örter
  • 1 pkt strimlad bacon
  • Salt och peppar
  • 4 pitabröd

Crème fraiche sås

  • 1 burk crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda färs, grädde, ägg, senap, kapris och salt och peppar i en skål. Forma smeten till biffar och lägg på en smord plåt.

Skiva morötter, paprika och lök och lägg runt biffarna på plåten. Häll lite olivolja och torkade örter över. Salta och peppra. Rosta i ugn ca 20 minuter.

Blanda crème fraiche och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar. Stek bacon.

Servera biffarna i pitabröd med rotsakerna. Strössla över bacon och lägg en klick sås över.

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Övrigt

Dubbel vinstchans för Kollegaredaktionen

Ett reportage om kaoset på Sveriges största arbetsplats, Arlanda. Och en illustration av en babblare som tar över allt talutrymme på jobbet. Både Kollega och systertidningen Chef & Karriär är nominerade till Fackförbundspressens priser.
Helena Ingvarsdotter Publicerad 6 maj 2024, kl 11:34
Till vänster markpersonal på Arlanda, till höger en illustration på en babblande man
Tidningen Kollega och Chef & Karriär är nominerade till två av Fackförbundspressens journalistpriser. Den första i kategorin bästa berättande text och den anda i kategorin bästa illustration. Foto: Staffan Claesson/Illustration: Mia Nilsson

Ett reportage om Sveriges största arbetsplats Arlanda kan vinna pris när Fackförbundspressens journalistpriser delas ut den 23 maj.

I texten av Kollegas reporter Johanna Rovira får vi följa människorna som fick utstå spott och slag i kaoset som uppstod på grund av vaccinationspass och krav på coronatester.

Det blev tumult när passagerarna invaderade flygplatsen hela dygn innan de skulle resa för att vara på säkra sidan. Texten ger en ökad förståelse för arbetsvillkoren för markpersonalen, som gjorde sitt bästa.

Läs reportaget här.

Kollegas systertidning Chef & Karrär, som går till Unionens drygt 100 000 chefsmedlemmar, är nominerad i kategorin bästa illustration. Illustratören Mia Nilsson har gjort en bild som visar hur en riktig storbabblare tar över allt talutrymme. Något många av oss kan känna igen.

Se illustrationen i sin helhet här.