4 portioner
- 600 gram nötfärs
- ½ dl grädde
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk hackad kapris
- 2 gula paprikor
- 2 morötter
- 1 röd lök
- 2 tsk torkade örter
- 1 pkt strimlad bacon
- Salt och peppar
- 4 pitabröd
Crème fraiche sås
- 1 burk crème fraiche
- 2 msk dijonsenap
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda färs, grädde, ägg, senap, kapris och salt och peppar i en skål. Forma smeten till biffar och lägg på en smord plåt.
Skiva morötter, paprika och lök och lägg runt biffarna på plåten. Häll lite olivolja och torkade örter över. Salta och peppra. Rosta i ugn ca 20 minuter.
Blanda crème fraiche och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar. Stek bacon.
Servera biffarna i pitabröd med rotsakerna. Strössla över bacon och lägg en klick sås över.