
6 portioner
- 4 kycklingfiléer eller kycklinglårfile i motsvarande mängd
- Salt och peppar
- 1-2 pkt bacon, strimlad
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 stor röd paprika
- 8 färska champinjoner (går bra med frysta som tinats upp)
- 1 buljongtärning
- 2 ½ dl grädde, matlagningsgrädde går bra
- ½ dl vatten + 1 ½ msk mjöl
- Tomater
- Färska kryddor tex basilika
Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Salta och peppra. Lägg bitarna i en ugnsfast form med hög kant.
Stek baconet knaprigt. Strimla lök och skär övriga grönsaker i mindre bitar. Slanta morötterna i små bitar annars blir de så hårda. Lägg grönsakerna över kycklingen. Häll över champinjonerna. Smula över buljongtärningen. Blanda vatten och mjöl och häll det över kycklingen tillsammans med grädden. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Rör om lite efter halva tiden.
Lägg på klyftade tomater och färska kryddor och det knaperstekta baconet.