
4 portioner
Fyllning
- ½ kruka basilika
- 5 cm purjolök, strimlad i små bitar
- 1 dl creme fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar
- 2 paprikor, gärna olika färger, skuren i stora bitar
- ½ purjolök, skivad
- 4 kycklingfiléer
- Salt och peppar
- Juice från ½ citron
- Rapsolja
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka basilika och strimla purjolöken. Blanda med creme fraiche. Pressa i vitlöken och salta och peppra efter smak.
Salta och peppra filéerna. Skär ett snitt i kyckligen ganska djupt. Fyll kycklingen med creme fraicheröran. Lägg detta i en smort ugnsfast form. Pressa citronjuicen över. Lägg grönsaker runt om. Ringa olja över. Sätt in i ugnen 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Servera kokt potatis till.