Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Fjärilseffekten

Brombergs
Eva Karlsson Publicerad 16 april 2013, kl 10:15

 Karin Alvtegen rivstartar med en cliffhanger: En bil krockar med ett tåg, flera personer dör och ännu fler blir skadade. Sedan backar hon fem månader i tiden och berättar växelvis om tre personer. Man måste ta reda på hur det hänger ihop.

En kvinna får veta att hon lider av en dödlig sjukdom. Hon bryter med sin man och flyttar in i lägenhet som hon ärvt av sin far och som ingen annan än hon känner till. Hon är inte rädd för att dö men hon måste hinna ta reda på varför allt blev som det blev. Hennes vuxna dotter bryter kontakten, utan att veta om sin mammas nära död, för nu måste hon börja i terapi och ta tag i sitt liv. Den tredje personen, en man med familj, ett statusfyllt arkitektjobb  och en niomiljoners villa, befinner sig plötsligt på fel plats. Livet ruskar om honom och han börjar ifrågasätta allt.

Fjärilseffekten är klart läsvärd och lite till.  

Övrigt

Vinnare och svar i Kollegas quiz

Oj så många svar vi fick i tävlingen om kunskap om jobbet som det skildras i kulturens värld i nummer 7! Här är vinnarna och svaren i Kollegas quiz.
Publicerad 23 november 2022, kl 10:00
Plockbilder till tävling.
Svaren och vinnarna i Kollegas tävling. Foto: Tävling quiz - Christof Stache, Fredrik Persson, Luca Bruno, Lars Pehrson, Jack Plunkett, TT

Vinnare

Karin Bilfeldt, Åby

Gabriella Cartagena Romero, Lidingö

Thomas Härlin, Floda

 

Grattis! Ett vackert änglaspel kommer med posten.

 

Här är de rätta svaren

1.  X (Två ex av den senaste – ännu inte utgivna – Harry Potter-boken till hennes barn)
2.  1 (Robert de Niro)
3.  2 (Data)
4.  1 (Moe´s)
5.  1 (August Strindberg)
6.  X (Kung för en dag)
7.  2 (Ambition)