
4 portioner
- 2 små gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- 1 msk rapsolja
- 1 pkt saffran
- 5 dl passerade tomater
- 7 dl vatten
- 2 msk fiskfond
- 1 st lagerblad
- 500 gram fisk, lax, sej eller hoki
- 2 dl grädde
- Salt och peppar
Skär löken i bitar. Finhacka vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Skala och skär morötterna i små bitar.
Fräs löken och vitlöken i oljan. Tillsätt paprika och morotsbitarna. Lägg resten av ingredienserna utom fisken i en kastrull. Låt koka i 15 minuter. Plocka upp lagerbladet. Mixa soppan slät. Om man vill kan man lämna lite grönsaksbitar fasta. Skär fisken i bitar och låt koka med i soppan ungefär 5 minuter (hur länge beror på hur stora bitarna är). Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.