
4 portioner
- 800 gram kycklinglårfilé
- 2 msk mjöl
- 3 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl rött vin
- 3 msk kycklingfond
- 4 dl vatten
- 2 tsk paprikapulver
- 600 gram potatis, skalad och klyftad i små bitar
- 2 rödlökar
- 1 röd paprika
- ½ zucchini
- Rapsolja
- Salt och peppar
Strimla kycklingen och lägg i en gryta. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör runt. Bryn kycklingen i en grytan med rapsolja. Tillätt tomatpuré och pressad vitlök. Ta ur och lägg åt sidan.
Häll vin, fond och vatten i grytan och krydda med paprikapulver. Lägg i potatisen och låt puttra några minuter. Under tiden strimlar du paprikan och skär zucchinin i halvmånar. Fräs dem i en stekpanna i lite olja. Häll grönsakerna och kycklingen i potatisgrytan. Låt sjuda tio minuter. Kontrollera att kycklingen är klar. Hacka ev persilja och toppa grytan.