
4 portioner
- 800 gram skalad potatis, skivad
- 10 st tunt skurna skivor av innanlår eller fransyska
- 6 st gula lökar i klyftor
- 2 msk smör
- 1 liten purjolök
- 33 cl mörk öl
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker form. Bryn köttet i en stekpanna i hälften av smöret. Lägg köttet på en tallrik. Stek den skivade löken och potatisen i resten av smöret på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
Varva potatis, lök och kött i den ugnsfasta formen. Börja och sluta med potatis. Slå i ölen så att det nästan täcker grytans innehåll. Täck formen med folie.
Sätt in formen i den nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter eller tills köttet är mört och potatisen mjuk hela vägen igenom. Ta bort folien de sista tio minuterarna.