Den är naturligtvis lika god att äta en annan dag. En gryta som är lätt att göra och rolig att äta för den är plockig med alla sina tillbehör.
Valborgsmässogryta för 8-10 personer:
500 gram fläskfilé eller färsk skinka, strimlad i småbitar
1 kg nötfärs
4 msk olja
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 tsk curry
4 krm kardemumma
2 stötta lagerblad
1 dl tomatpuré
3-4 tsk salt
4 dl vatten
4 paprikor
6 dl Naturell yoghurt
Pressad citronsaft från 1 citron
Bryn fläskfilén och färsen i olja. Tillsätt hackad gul lök, pressad vitlök, curry, kardemumma, lagerblad, tomatpuré, salt, vatten och hälften av yoghurten. Låt puttra några minuter. Lägg i den hackade paprikan, koka utan lock i ungefär 10 minuter. Rör sedan i resten av yoghurten och citronsaften. Om du gör grytan dagen innan väntar du med att hälla i den sista yoghurten och citronsaften till det är dags att äta.
Servera grytan med ris och olika tillbehör såsom färska gurkbitar, rödlöksringar, salta jordnötter, russin, hackad mandel, rostad kokos och böngroddar.