En kokbok full med tips på mat och mellis att ha med sig när man är ute i skog och mark.
Att röra sig och vara aktiv i naturen är härligt, i skidbacken eller på svamppromenad, det spelar liksom ingen roll. Det är skönt att bara vara ute. Oftast går det att köpa fika och lunch i närheten men det brukar gå åt flera hundralappar om man är flera än två. Och det är något speciellt att ta upp sin egen mattermos och hälla upp hemlagad soppa eller varm choklad.
I den här boken är recepten uppdelade efter årstiderna. Ofta vill man kanske ha något varmare på vintern. Flera av recepten sägs dock vara goda att äta kalla. Enligt författarna behöver inte hela matsäcken vara varm. Det räcker gott om drycken eller soppan är det. Recepten är också indelade efter barn i förskoleålder (små barn) och på mellanstadiet (stora barn).
En mycket trevlig bok som kommer komma till användning men jag saknar lite mer tips om själva förvaringen. I flera recept står det ingenting hur man ska göra vid själva serveringen. Ska jag fixa i ordning hela rätten hemma, hur ska jag då på bästa sätt förvara den för att allt inte ska bli en gegga? Jag vet ju hur jag brukar göra men andra kanske har något bra knep som jag kan lära mig något av. Mer tips och trix så hade detta blivit en höjdarbok.