
4 portioner
Deg
- 1 ½ dl dinkelfullkornsmjöl
- ½ dl sojamjöl
- 100 gram smör
Arbeta snabbt ihop mjöl och smör. Kläm ut degen i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda 10 minuter i 200 grader.
Fyllning
- 500 gram köttfärs
- Olivolja
- 1 gul lök
- 1 påse tacokryddmix
- 1 dl vatten
- 1 burk kidneybönor
- Salt och peppar
- 10 bitar av soltorkad tomat (i olja)
- 1 burk creme fraiche
- 2 dl riven ost
Bryn köttfärsen i oljan. Skala och hacka löken och bryn med den i färsen några minuter. Tillsätt tacokryddan och vatten. Koka i fem minuter. Skölj bönorna och blanda ner i köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärsen i pajskalet. Hacka soltorkade tomater och lägg över färsen. Fördela creme fraiche över tomaterna och strö över ost. Grädda 20 minuter. Servera med majs och sallad.