Här är ett recept ur boken Grytor och andra allt-i-ett-rätter*. Innehåller både pasta och bönor vilket gör att den mättar rejält.
Fransk grönsakssoppa, 4 port
1 gul lök
2 morötter
1 liten zucchini, ca 200 g
2-3 medelstora potatisar
50 g haricots verts
2 tomater
2 msk olivolja
2 hönsbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
ca 1 liter hett vatten
1 burk bönmix, 400 g
2 dl kokt pasta eller brutna spaghetti, ca 30 g
Örtolja
3 msk finhackad basilika
2 msk finhackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
Skala och hacka löken och morötterna. Ansa och hacka zucchinin. Skala och tärna potatisen. Skär haricots verts i små bitar. Hacka tomaterna. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken, morötterna och zucchinin under omrörning 5 minuter. Smula ned buljongtärningarna, tillsätt tomatpurén och lagerbladen och fräs under omrörning. Späd med vattnet, lite i taget. Tillsätt potatistärningarna och koka soppan under lock i 10 minuter.
Skölj bönorna. Blanda ner bönmixen, haricots verts bitarna, tomaterna och pastan i soppan och koka 10 minuter eller tills pastan är klar. Späd soppan med mera vatten om det behövs. Blanda ihop ingredienserna till örtoljan. Ta soppan från värmen och rör ner örtoljan.