
4 portioner
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1-2 msk rapsolja
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 krm chilipeppar
- 1 buljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk kikärter
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- ½ broccolistånd eller motsvarande fryst broccoli
- Salt och peppar
- Kesolök, creme fraiche eller aioli
Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn löken i olja. Tillsätt kryddorna. Smula ner buljongtärningen och häll på vatten. Tillsätt tomaterna. Låt koka i ungefär 10 minuter. Skölj kikärterna och lägg i grytan. Skär paprikan i mindre bitar. Skala och skiva morötterna. Skär broccolin i buketter och lägg ner alla grönsakerna. Låt koka i någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med lite kesolök, creme fraiche eller aioli.