
- 800 gram nötfärs eller blandfärs
- 1 ägg
- 4 dl mellanmjölk
- 1 dl ströbröd
- 2 msk havrekli
- ½ msk grillkrydda
- salt och peppar
- 12 potatisar
- 2 morötter
- 1 stor gul lök
- 10 vitlöksklyftor
- 1 buljongtärning
- 1 dl kokhett vatten
- 2 ½ dl grädde
Ugn 200 grader
Vispa upp ägget i mjölken. Häll i ströbröd och låt svälla. Blanda i havrekli, salt, peppar och grillkrydda. Blanda i köttfärsen och forma till en limpa som du lägger mitt i långpannan. Sätt in i ugnen 200 grader 10 minuter. Under tiden skalar du potatis, lök, vitlök och morötter. Klyfta potatis och lök. Skär morötter i bitar.
Lägg potatis, lök och morötter i långpannan runt om limpan. Vitlöksklyftorna lägger du i som de är. Skjuts in i ugnen igen för ytterligare 25 minuter.
Blanda buljongtärning, vatten och grädde. Häll det över potatisen och låt stå i ugnen ungefär 5 minuter till.