Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Lövbiffgryta

Här är en köttgryta som passar perfekt till vardagens matlagning. Den går fort att göra och är god. Jag brukar använda lätt crème fraiche. Gör gärna lite extra sås för det brukar gå åt.
Åsa Frisk Publicerad
Lövbiffgryta går snabbt och är gott!

4 port

  • 1 ½ dl vatten
  • ½ msk buljong
  • 2 msk soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 500 gram lövbiff
  • ½ purjolök
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och peppar

Koka upp vatten, buljong, soja, senap och pressad vitlök. Strimla kött och purjolök. Lägg ner det i den kokande buljongen. Rör och låt puttra 5 minuter under lock. Tillsätt crème fraiche salt och peppar. Serveras med ris och en sallad.

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Övrigt

Dubbel vinstchans för Kollegaredaktionen

Ett reportage om kaoset på Sveriges största arbetsplats, Arlanda. Och en illustration av en babblare som tar över allt talutrymme på jobbet. Både Kollega och systertidningen Chef & Karriär är nominerade till Fackförbundspressens priser.
Helena Ingvarsdotter Publicerad 6 maj 2024, kl 11:34
Till vänster markpersonal på Arlanda, till höger en illustration på en babblande man
Tidningen Kollega och Chef & Karriär är nominerade till två av Fackförbundspressens journalistpriser. Den första i kategorin bästa berättande text och den anda i kategorin bästa illustration. Foto: Staffan Claesson/Illustration: Mia Nilsson

Ett reportage om Sveriges största arbetsplats Arlanda kan vinna pris när Fackförbundspressens journalistpriser delas ut den 23 maj.

I texten av Kollegas reporter Johanna Rovira får vi följa människorna som fick utstå spott och slag i kaoset som uppstod på grund av vaccinationspass och krav på coronatester.

Det blev tumult när passagerarna invaderade flygplatsen hela dygn innan de skulle resa för att vara på säkra sidan. Texten ger en ökad förståelse för arbetsvillkoren för markpersonalen, som gjorde sitt bästa.

Läs reportaget här.

Kollegas systertidning Chef & Karrär, som går till Unionens drygt 100 000 chefsmedlemmar, är nominerad i kategorin bästa illustration. Illustratören Mia Nilsson har gjort en bild som visar hur en riktig storbabblare tar över allt talutrymme. Något många av oss kan känna igen.

Se illustrationen i sin helhet här.