- Om ingen gått in hade verksamheten lagts ned tidigare, säger Sifklubbens ordförande Erik Geijer.
Nu kommer den att flyttas utomlands på sikt.
- Det är väldigt tråkigt att Ericsson skickar ut jobben. Men Ericsson har vuxit fruktansvärt de senaste åren. Man kan inte växa hur mycket som helst, säger Erik Geijer.
600 personer kommer under en övergångsperiod att vara anställda av Ericsson.
- Ericsson kommer driva fabriken i Kista under ett och ett halvt år och göra en successiv nedtrappning. Företaget vill att man ska jobba kvar och erbjuder en extra månadslön för var tredje månad som man stannar kvar, säger Erik Geijer.
Ambitionen var att hitta en mer långsiktig lösning.
- Om vi hade fått dem att behålla tillverkningen i fem eller tio år hade det varit bättre. Då hade jag varit nöjdare, säger Erik Geijer.
Efter cirka ett och ett halvt år får de som är kvar möjlighet att delta i ett individanpassat stödprogram under ett år. Rätten till återanställning kommer att finnas kvar.
- Jag är orolig för kollegorna. För vissa finns det goda möjligheter att hitta jobb, men för de som är mer nischade kan marknaden vara svår, säger Erik Geijer.
Med köpet tar Infineon över 700 anställda som arbetar med forskning, utveckling och tillverkning. Drygt hälften av dem finns i Stockholm.
- Organisationen är inte klar, därför vet vi inte vilka som kommer få vilka tjänster. Det kan tänkas bli klart till hösten, säger Erik Geijer.
Nu diskuteras villkoren för de som går över till Infineon.
- Klart är att de inte försämras, säger Erik Geijer.
Tidigare har 70 anställda varslats vid Ericsson Microelectronics, de kommer att få besked innan semestern.
Infineon betalar 3,6 miljarder och betalningen sker i aktier. I uppgörelsen ingår också ett långsiktigt strategiskt partnerskap där Infineon ska leverera komponenter till mobilsystem. Infineon är Europas näst största halvledartillverkare med cirka 34 000 anställda.
Försäljningen berör inte verksamheterna kraftmoduler och optokomponenter, med cirka 400 anställda.
CHRISTINA SWAHN