Hoppa till huvudinnehåll
Ledarskap

5 bra böcker om ledarskap

Vi har listat fem bra böcker om ledarskap – som inte nödvändigtvis handlar om bra ledare. Oavsett är det fascinerande läsning om chefer som präglat vår historia och samtid.
Petra Rendik Publicerad 21 maj 2021, kl 10:02
Shutterstock
Shutterstock

Winston Churchill

BIOGRAFI ÖVER EN GOURMAND

av Catherine Heyrendt-Sherman (Lind & Co).

Winston Churchill ska ha sagt: ”Kom ihåg mina herrar, det är inte bara för Frankrike som vi slåss, utan också för champagne”. Hans mat- och dryckesvanor är utgångspunkten i en biografi om en man som det har skrivits otaliga böcker om. Rysk kaviar, blodiga köttbitar, ostar och glass var bara några av Churchills laster som ökade på midjemåttet. En underhållande biografi om mat och politik i symbios.

 

Himlens dotter

HISTORIEN OM KINAS MÄKTIGASTE KVINNA

av Bengt Pettersson (Natur & kultur).

Hon är relativt okänd i västvärlden, men i Asien brukar kvinnliga makthavare jämföras med Wu Zetian, Kinas enda kvinnliga kejsare. Myterna är många om flickan, född någon gång på 620-talet och som skickades till kejsaren för att bli en av hans konkubiner. Berättelsen om hon hur hon tog makten innehåller allt från barnadråp, svek och list. Det är en hisnande historia om en kejsarinna som har kallats monstruös och maktgalen, men också missförstådd och radikal feminist.

 

Angela Merkel

av Stefan Kornelius (Historiska Media).

Det har hunnit bli några biografier om en av världens mäktigaste kvinnor, Angela Merkel. Journalisten Stefan Kornelius har följt Merkel sedan 1989 och denna bok är den första på svenska. Vem är hon, Tysklands mamma, ”Mutti” som har styrt landet i 15 år? Det försöker författaren ge svar på. En sak är i alla fall säker: få europiska ledare har hanterat så många kriser som hon. Och den senaste och kanske största, pandemin, pågår fortfarande.

 

Världens största butik

BIOGRAFIN OM JEFF BEZOS OCH AMAZON

av Brad Stone (Volante).

”Best book of the year” – det har biografin om Amazons grundare kallats av flera amerikanska tidskrifter. Men MacKenzie Scott, Jeff Bezos exfru, sågade ekonomijournalisten Brad Stones bok längs fotknölarna. Oavsett vad man tycker om Amazons enorma expansion är det spännande läsning om ett företag som startade i ett garage och växte till ett imperium som gjorde Bezos till världens rikaste man.

 

Riv pyramiderna!

EN BOK OM DEN NYA MÄNNISKAN, CHEFEN OCH LEDAREN

av Jan Carlzon och Tomas Lagerström (Volante).

Utgå alltid från människan. Det var budskapet för 35 år sedan när SAS-vd:n Jan Carlzon släppte sin managementbok och det är fortfarande budskapet i nyutgåvan från 2018. Berättelsen om hur han ledde flygbolaget i många år säljer än i dag. Kanske just för att den vänder sig till alla som är eller har en chef. Boken har hyllats av Bill Clinton, sålts till över 50 länder och används än i dag som kurslitteratur på Harvard.

I maj utkommer uppföljaren Se människan!

 

2 bubblare

THE TRUTHS WE HOLD

av Kamala Harris. Släpps på svenska i maj (Forum).

STEVE JOBS - EN BIOGRAFI

av Walter Isaacson (Albert Bonnier Förlag).

Ledarskap

Experten blev en katastrof som chef

När teamets främsta medarbetare utnämndes till chef visade han sig vara helt ointresserad av att leda andra. Ledarskapsexperten Charlotta Wikström tipsar om hur ska man tänka när någon inte fungerar i sin ledarroll.
Ola Rennstam Publicerad 16 januari 2023, kl 14:00
Chef sitter isolerad i en glasbur där medarbetarna inte kan nå honom.
Många gör misstaget att befordra sin bästa specialist till chef. Att vara expert gör inte automatiskt personen till ett chefsämne. Illustration: Dennis Eriksson

FRÅGA MENTORERNA

Chef & Karriär är Kollegas systertidning och vänder sig till dig som är chef och medlem i Unionen.

Har du en fråga om ledarskap till någon av våra mentorer i Chef & Karriär. Mejla [email protected]

FRÅGA: Mitt företag har ett 40-tal anställda. I ett av teamen har det jobbat en medarbetare som alltid varit ett par snäpp vassare än de övriga, han har varit den som alla frågat om hjälp i komplicerade ärenden och hans kompetens har även värdesatt av våra kunder.

Han har länge velat kliva upp i en ledarroll men jag har varit motsträvig eftersom han tillfört gruppen – och bolaget – så mycket. Men när det för ett halvår sedan uppstod en ledig tjänst fick han den, mest för att inte förlora honom till en konkurrent som ryckte i honom. Nu har det dock visat sig att han inte alls fungerar som chef, han verkar inte intresserad av att leda andra. Jag tycks ha misstagit mig på hans ledarskapsegenskaper och nu har det börjat uppstå missnöje. Hur ska jag göra?
 

SVAR: Du tycks ha begått det klassiska misstaget att befordra din bästa specialist. Och du är inte ensam. Talangbrist leder till att många inte är tillräckligt noggranna med att matcha personlighet, drivkrafter och förväntningar med den nya rollen i samband med rekryteringar. Dagens ledare måste ha ett brinnande intresse för att utveckla andra snarare än sig själv.

Detta kan vara en väg framåt:

Gör en noggrann problemanalys genom individuella samtal. Det räcker inte med att några medarbetare har klagat. Vad exakt är det som de inte är nöjda med och varför? Ibland kan det vara en tongivande person som driver ”klagomuren” framför sig på felaktiga grunder. Förhåll dig neutral med inställningen att situationen ska lösas och att alla har ett ansvar att hjälpa till. Häng inte ut chefen.

Ge chefen feedback. Var tydlig med att du vill att han ska lyckas, är beredd att stödja honom men att det måste till en tydlig förändring. Klargör vad du förväntar dig, vilka beteenden du vill se mer av och vilka beteenden du inte vill se. Förklara de negativa konsekvenserna för organisationen. Feedbacksamtalet blir jobbigt så förbered dig väl och kom ihåg att det är beteenden – inte personlighet – som ska förändras.
Säkerställ att han verkligen
vill ändra sig.

Ge chefen en rejäl chans att ändra sig. Jag har sett många dåliga chefer utvecklas genom bra coachning och regelbunden uppföljning. Om det inte fungerar måste du våga flytta på honom. Fundera ut en reträttplats. Ibland kan chefer som hamnat i fel roll uppleva det som en befrielse att få ta ett kliv åt sidan.

Det kan komma mycket gott ur den här situationen. Du kommer lära dig saker som du har nytta av i framtiden, framför allt att vara noggrann med rekryteringar, både interna och externa. Vi har inte råd att slarva.

Charlotta Wikström

GÖR: Senior Advisor på Stardust Consulting.

ÅLDER: 64 år.

KÄND FÖR: Har skrivit bestsellern Vinnande mentorskap – en praktisk handbok.

KARRIÄR: Civilekonom DIHR, 15 år inom SAS-koncernen. Har jobbat på Telia, Com Hem och Stockholmsbörsen, samt som HR-direktör på Eniro.

Läs fler frågor till Chef & Karriärs mentorer: