Hoppa till huvudinnehåll
Jobbrelationer

5 bra saker på K med att vara tillbaka på kontoret

Det är nog många som upplever tudelade känslor med återgången till kontoret, nu när restriktionerna hävs. Kollega har listat fem saker som vi ändå har saknat med kontoret.
Publicerad 29 september 2021, kl 11:45
Shutterstock.
Det är kollegerna vi saknat mest, under tiden med rekommenderat hemarbete. Shutterstock.

1. Kontorsstolen

Efter ett och ett halvt år med bristfällig arbetsställning, på en hård köksstol, känns det faktiskt skönt att äntligen sätta sig i en ful men funktionell kontorsstol. Vi kan också lägga till: Höj- och sänkbart skrivbord, ordentlig datorskärm (kanske två!) och ett riktigt tangentbord.

Och ja, vi vet att många fått en del av detta till sitt hem, men du har kanske inte haft tillgång till allt.

2. Kopieringsmaskinen

På tal om att få kontorsutrustning hemskickad har viss teknik ändå varit svår eller omöjlig att få tillgång till hemifrån. Äntligen kan vi kopiera dokument igen. Eller åtminstone försöka kopiera dokument. Förmodligen möts vi av en felkod, gör en ansats att fylla på något utav facken med papper, misslyckas och går därifrån med hopp om bättre lycka nästa dag.

3. Kaffemaskinen

En maskin som många nog har en hatkärlek till. Och visst, kaffet är sällan gott, det finns onödigt många val, det är fortfarande ingen som vet vad en ”kaffe lungo” är och ibland får du ont i magen. Men – det är också gratis.

4. Kollegorna

Fina, fina kollegor. Som vi saknat att prata om hur helgen varit (måndag och tisdag), om hur helgen ska bli (onsdag eftermiddag till fredag), se och höra om ”vardagslyxiga” lunchlådor, prata nya träningsvanor och få alla detaljer om jobbiga lämningar på förskolan. På riktigt alltså. Fina, fina kollegor.

5. Kramarna

Något av ovanstående är ju möjligt att prata om via Zoom eller Teams, men en sak som kräver att vi ses på riktigt är ju kramarna. Visst, någon kanske kramas lite för mycket, någon kanske kollar konstigt på dig när du kramar den, men det är faktiskt rätt trevligt att ha möjligheten att ge någon du inte träffat på länge en ordentlig jäkla kram.

Läs mer:

Så övar du dig inför återgången till kontoret

Hybridkontor – så får ni det att funka

 

Kollegaredaktionen