Hoppa till huvudinnehåll
Jämställdhet

Kvinnor knuffas ut för stup

Att kvinnor som vill göra karriär har svårt att nå de högsta posterna benämns ofta som ”glastaket”. Nu har forskare även upptäckt ”glasstupet” som drabbar kvinnor på chefspositioner. Det skriver Svenska Dagbladet.
Linnea Andersson Publicerad 12 juni 2014, kl 09:56
Colourbox
Colourbox

Stup-fenomenet innebär att kvinnor får chefsjobb i lägen där mycket redan gått åt pipan och det därför är stor risk att misslyckas. Även om glas-begreppen för det mesta används om (bristande) jämställdhet, drabbar såväl glastak som glasstup även människor ur minoritetsgrupper.

Ett aktuellt exempel är GM:s nya chef Mary Barra som fått reda upp kaoset i efterdyningarna av de defekta tändningslås som orsakat 13 dödsfall och som lett till att företaget tvingats massåterkalla bilar.

Enligt en amerikansk professor med det passande namnet Christy Glass finns tydliga bevis på att glasstupet är en realitet inom både idrottsvärlden och bland de så kallade ”Fortune-500-företagen”. Det vill säga USA:s 500 största företag som den amerikanska affärstidskriften Fortune Magazine årligen listar.

- Det är vanligare att coacher ur minoritetsgrupper får leda lag som förlorat och att kvinnor och minoriteter oftare utses till koncernchefer i företag som har det kämpigt, sa Christy Glass i en intervju med radiokanalen NPR, enligt Svenska Dagbladet.

Enligt henne kan det tänkas att även vita män erbjuds de här jobben, men att männen tackar nej med vetskap om att det går fler tåg för dem.

Linnea Andersson
[email protected]