Hoppa till huvudinnehåll
Internationellt

Google kan sänka lönen för hemmajobbare

Google kan sänka lönerna för anställda som väljer att jobba hemifrån. Enligt interna löneuppgifter kommer medarbetare som slutar pendla till kontoret att få stora lönesänkningar.
Oscar Broström Publicerad 16 augusti 2021, kl 13:30
TT/AP.
Google kan sänka lönen för den som slutar pendla och fortsätter jobba hemifrån. TT/AP.

I många länder förbereder sig företag och medarbetare på hur och var arbetet ska ske efter coronapandemin. I vilken utsträckning kommer vi återgå till kontoren? Kommer distansarbete att bli det nya normala?

Samtidigt, i USA, passar Google på att utnyttja möjligheten till att kunna sänka anställdas löner. Det rapporterar i alla fall Reuters.

Flera andra techjättar, som Twitter och Facebook, har implementerat en metod där distansarbetares lön sätts utifrån var de bor. Om du bor i ett område eller en region med dyra huspriser, och flyttar till ett område med billigare, kan din lön påverkas i samma riktning. Enligt Reuters kan dock Google ta det ett steg längre. Som anställd behöver du inte flytta för att få sänkt lön. Det räcker med att du slutar pendla till jobbet och huvudsakligen arbetar på distans för att lönen ska sjunka.

Lönen skulle minska med tio procent

Nyhetsbolaget hänvisar till Googles interna ”löneuträknare”, vilken visar på att tidigare jobbpendlare som fortsätter arbeta hemifrån efter pandemin, kan räkna med en väsentligt lägre lön.

Reuters har varit i kontakt med en anställd på Google som uppger att dennes lön skulle minska med tio procent om de slutade pendla till jobbet.

– Våra ersättningsnivåer har alltid bestämts utifrån plats och vi betalar alltid de högsta marknadslönerna beroende på var en anställd arbetar från, säger en talesperson för Google.

Frågan är om den amerikanska trenden med sänkta löner för distansarbetare kan nå Sverige?

Det korta svaret är nej, det vore osannolikt. Det finns varken stöd i lagen eller i kollektivavtalen för att sänka lönen på det sättet för en arbetsgivare.

– Våra kollektivavtal tillåter inte det överhuvudtaget. Och utan kollektivavtal kan arbetsgivare ändå inte ensidigt förändra villkor, säger Ia Hamn, central ombudsman på Unionen.

Oscar Broström
Oscar Broström
[email protected]