Hoppa till huvudinnehåll
Avtalsrörelse

Lokal besvikelse över utebliven löneökning

Bra lönenivå men synd att årets lönehöjning försvann. Kollega har pratat med fackklubbarna på Scania och Tallink Silja som har förståelse för att årets avtalsförhandlingar var ovanligt tuffa, men som ändå är besvikna över att det inte blev någon retroaktiv lön.
David Österberg Publicerad 2 november 2020, kl 16:37
Anders Wiklund /TT
Unionenklubben på Scania i Södertälje tror att många blir besvikna över att det inte blir något retroaktivt lönepåslag. Anders Wiklund /TT

I söndags presenterade fack och arbetsgivare det nya Industriavtalet. Avtalet, som sätter riktmärket för resten av arbetsmarknaden, ger en årlig löneökning på ungefär 2,2 procent fram till den sista mars 2023.

Läs mer: Så höga blir löneökningarna

Det blir däremot ingen retroaktiv ersättning från den 1 april i år. Det innebär att de flesta blir helt utan löneökning för sju av årets månader. Facken lyckades inte heller få till någon ekonomisk utfyllnad vid vab.

Kollega har pratat med klubbarnaScania och Tallink Silja – två företag som drabbats olika hårt av krisen. Båda är i stort sett nöjda med avtalet.

– Man kan alltid ha synpunkter på vad en förhandling slutar i, men i år har de inte haft någon lätt uppgift. Avtalet ska passa så många och därför tycker jag att det är imponerande att de har landat där de har gjort. Jag kan inte klaga på slutresultatet, säger Mari Carlquist, ordförande för Unionenklubben på Scania.

Hon tycker dock inte att ökningen är tillräcklig för medlemmarna på Scania.

– Jag jobbar jag på ett företag som det går bra för och därför tycker jag att det finns utrymme för lite större löneökningar här. Men det är något vi får jobba för lokalt. Tidigare år har det dock varit svårt att få till högre ökningar än det centrala avtalet, men det betyder ju inte att vi inte ska försöka.

Att avtalet inte innehöll retroaktiva löneökningar är något som kommer att leda till besvikelse, tror Mari Carlquist.

– Jag tror att många kommer att bli väldigt besvikna över att det inte blev någon retroaktivitet. Vi får se om det går att göra något lokalt för det är tydligt att medlemmarna förväntar sig retroaktiv ersättning.

Jesper Sandström är klubbordförande på Tallink Silja. Företaget har drabbats hårt i coronakrisen och Jesper Sandström tycker att de nya lönenivåerna signalerar hopp.

Läs mer: Facket på Tallink Silja hoppas på besked om avtal

– Det var glädjande att förhandlingen mynnade ut i ett avtal som kan ge framtidshopp. Jag tycker att lönenivåerna är rimliga, det hade kunnat vara betydligt värre. Jag är glad att de kom så långt som de gjorde med tanke på läget.

Men även han är besviken över att den retroaktiva löneförhöjningen frös inne.

– Det är jättesynd. Många duktiga personer i krisbranscher hade kanske valt att stanna ett tag till med en retroaktiv ersättning som hade ökat tryggheten. Dessutom är det alltid tråkigt att inte få löneförhöjning, alla vill ju ha högre lön. Samtidigt kan jag gott förstå att det var tuffa förhandlingar och att utebliven retroaktivitet var ett pris man var tvungen att betala.

Jesper Sandström hade också hoppats på att arbetsgivarna skulle gå med på vab-utfyllnad.

– Men jag hoppas att frågan kommer tillbaka i framtiden. Den här gången mäktade nog förhandlarna inte med den.

Läs mer: Nytt avtal slopar krav på läkarintyg vid arbetssjukdom

David Österberg
David Österberg
[email protected]