- Den förklaring vi fått är att vi inget fått veta på grund av de börsetiska reglerna. Men det håller inte då styrelsens arbetstagarrepresentanter ju också har tystnadsplikt.
Företaget som tillverkar hydrauliska cylindrar ingår i koncernen Hydrauto Group med totalt 600 anställda, varav hälften arbetar i Skellefteå och de övriga i Bispgården, Östersund, Ljungby och vid en fabrik i Finland.
Koncernens vd Olof Larsson, som är en av ägarna, sa då affären blev offentlig att han tror att den kan resultera i en snabbare expansion och därmed också en snar fördubbling av de anställda i Skellefteå.
Den uppgiften är Maria Hedkvist skeptisk till. Men i övrigt ser hon, efter att ha fått mer information, ännu inget negativt med att företaget nu blir indiskägt.
- Wipro tycks vara ett seriöst företag som köper oss för vårt kunnande och vårt kundunderlag på den europeiska marknaden då man satsar på att bli världsledande. Man verkar också ha en bra personalsyn och satsar mycket på kompetensutveckling.
- Eftersom vi har ett uppdämt behov av investeringar, som att vår maskinpark behöver förnyas, så är det också bra att få en stor ägare med muskler.
Köpet ska enligt planerna vara klart den 1 november och under en period ska de nya ägarna sedan besöka fabriken. Hur det sedan blir med det indiska inflytandet på plats är ännu oklart. Men enligt den information facket fått ska verksamheten fortsätta som vanligt.
Maria Hedkvist funderar nu på hur hon och Sifklubben ska gå vidare.
- Vi blev ju tagna på sängen och det jag gör nu är kontakta andra med erfarenhet av den här typen av affärer. Men vi känner oss inte oroliga i dagsläget, betonar hon.
Den indiska koncernen Wipro har 60 000 anställda i hela världen.
ANITA TÄPP