Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Skippa stressen kring vab

Dela på vabben i jämställdhetens namn är rådet som ges till slitna småbarnsföräldrar med ständigt sjuka ungar.
Men vad gör man om man inte har någon att dela den med?
Petra Rendik Publicerad 3 mars 2010, kl 10:38

- Accepterar läget, det har gett mig sinnesfrid. Jag måste vabba och det finns inget jag kan göra åt saken, säger Michaela Wallerström.

Hon bor i Stockholm tillsammans med Irma, snart tre år. Det var inte länge sen hon fick vara hemma en vecka med en då febrig och hostig dotter. Eftersom Irmas pappa bor i Varberg är det Michaela som får vara hemma. Den här gången bestämde hon sig för att inte få vabångest utan var bara i nuet med Irma. Så var det inte tidigare när hon var ny i rollen som ensamstående. Då kom paniken smygande men hon har insett att ingenting blir bättre av att stressa upp sig.

- Det är kanske lätt att säga men vad ska jag göra? Stressen leder ju bara till att jag blir sur på Irma. Fast i ärlighetens namn har jag haft lite tur också, hon har varit sjuk väldigt lite.

Michaela driver en i klädbutik. Hon har extrapersonal på lördagarna och ibland någon eftermiddag för att kunna gå hämta på dagis. Mer har hon inte råd med. Hon får ovärderlig backup från sina föräldrar men eftersom de också arbetar kan hon inte alltid räkna med deras hjälp.

- Om Irma är dålig kollar jag alltid om jag kan få in någon som kan arbeta i butiken eller så hör jag med mina föräldrar om de kan ta hand om henne. Men är hon magsjuk är det ju inget poppis alternativ.

Det har hänt att Michaela fått öppna butiken lite senare på eftermiddagen eller stänga helt när hon har vabbat. När Irma varit på bättringsvägen har hon fått följa med mamma till jobbet. Det blir en del pusslande med att få ett sårbart läget under kontroll.

Michaela tycker ändå att det finns fördelar med att var ensamstående och egen när det kommer till just vabbandet. Hon slipper sura kommentarer från chefer och kollegor för att hon inte är på jobbet. Kunderna har förvisso mötts av en skylt som säger att det är stängt men hon har aldrig hört några klagomål. Det är en liten butik med många stammisar, flera har barn själva och vet allt om virus och baciller.

- Ibland tror jag också att det blir mer stress kring vab när man lever tillsammans med någon. Då tjafsar man om vems tur det är att vara hemma. Sånt slipper jag faktiskt.

Mest läst just nu

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Omslag till Kollega nummer 4 2024.

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Arkiv

Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.
David Österberg Publicerad 15 april 2019, kl 15:44
Johan Nilsson/TT
Den avskedade festivalgeneralen tillbakavisar anklagelser om att ha misskött sin anställning. Johan Nilsson/TT

Föreningen Malmö Pride bildades 2015 och arrangerar den årliga Pridefestivalen i Malmö. En av grundarna, en nu 34-årig man, valdes till ordförande och året därpå blev han också general för festivalen.

Men förra året uppstod flera konflikter i föreningen. Festivalgeneralen fick bland annat kritik för att han både var ordförande för föreningen och anställd av den. Han kritiserades också för att förutom sin lön ha fått provision på intäkterna till Pridefestivalen och för att ha dålig koll på organisation och administration.

Föreningen och Malmö stad – en av festivalens största finansiärer – lät då en revisionsfirma granska hur föreningen hade skötts. Utredningen visade att styrelsen delvis misskött sitt arbete. Revisorn anmärkte bland annat på föreningens bokföring och på dess interna kontroll. 

Den sista oktober förra året höll Malmö Pride ett extra årsmöte och vid det byttes hela styrelsen ut. Då utsågs också en ny ordförande och 34-åringen fick fortsätta som festivalgeneral.

Kort därefter blev han dock avstängd från sin tjänst och i början av december fick han sparken. Styrelsen ansåg bland annat att han borde ha tecknat ett ramavtal med Malmö stad, att han brustit i sin rapportering till styrelsen och misskött organisation och administration.  

Men nu stämmer Unionen arbetsgivaren och vill att Arbetsdomstolen förklarar att avskedandet är ogiltigt. Unionen kräver också att föreningen betalar 34-åringen 150 000 kronor i skadestånd.

Enligt stämningsansökan tillbakavisar 34-åringen att han misskött sin anställning och påpekar att den gamla styrelsen inte hade några invändningar mot hur han skötte sitt arbete. Han anser också att den nya styrelsen blandar samman vad han gjort som ordförande med vad han gjort som anställd och att den främst fokuserar på saker som hänt innan den nya styrelsen tillträdde.