
* Lägre skatt. Det femte jobbskatteavdraget ger några hundralappar mer i plånboken för alla löntagare varje månad. Brytpunkten för när statlig inkomstskatt börjar tas ut har fastställts till 420 800 kronor. Men en hel del talar för att det sista ordet inte är sagt i frågan.
* Lägre avgift till a-kassan. Vid årsskiftet slopas arbetslöshetsavgiften. För medlemmar i Unionens a-kassa innebär det att medlemsavgiften sänks från 140 kronor till 97 kronor.
* Föräldrapenning. För barn födda den 1 januari 2014 och framåt måste majoriteten av föräldrapenningdagarna tas ut innan barnet fyller fyra år, i stället för åtta som i dag. 96 dagar får användas fram till och med barnets tolvårsdag.
* Barnbidrag. I dag går barnbidraget automatiskt till mamman, från den 1 mars kommer bidraget i stället att fördelas lika mellan föräldrarna.
* Sänkt ersättning. Föräldrapenningen och sjukpenningen sänks med 2 kronor på grund av sänkt prisbasbelopp 2014. Högsta föräldrapenning blir 944 kronor per dag och högsta sjukpenning blir 708 kronor per dag.
* Närståendepenning. Den som vårdar en svårt sjuk närstående ska inte behöva anmäla vården direkt för att kunna få närståendepenning.
* Sjukpenning. Sjukpenning ska kunna betalas ut för upp till sju dagar före det att sjukanmälan kom in till Försäkringskassan. Dagar i sjukperioder ska läggas samman om färre än 90 dagar har gått mellan perioderna.