Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Kvinnor kan snuvas på tusentals kronor

En kollektivavtalad tjänstepension kan ge tusenlappar mer i pension visar en ny beräkning. Om du är kvinna och jobbar på en arbetsplats utan kollektivavtal bör du vara särskilt vaksam. Tjänstepensionen kan då bli flera tusen lägre än om du hade varit man.
Anita Täpp Publicerad 21 oktober 2010, kl 14:04

Enligt en studie som TCO har gjort kommer den som i dag är 25 år och som har en kollektivavtalad tjänstepension att få flera tusenlappar mer i pension, än den som inte har det.
Värst drabbas kvinnor på företag utan kollektivavtal.

I de kollektivavtalade tjänstepensionerna behandlas kvinnor och män lika.
Men när det gäller privata tjänstepensioner, som företag utan kollektivavtal tecknar för sina anställda, väljer försäkringsbolagen oftast att kalkylera med att kvinnor blir äldre än män, vilket leder till att pensionen läggs ut på fler år och blir mindre per utbetalning.

Beräkningar som TCO låtit göra visar att den kvinna som i dag har 25 000 kronor i månadslön, och sedan har en modest löneutveckling fram till 65 års ålder, varje månad kommer att få 2 000 kronor mindre i pension än en man i samma situation, trots att arbetsgivaren betalat in lika stora premier för båda.
Skillnaden ökar i takt med löneutvecklingen.

- Försäkringsbolagen måste sluta missgynna kvinnor, säger TCO:s ordförande Sture Nordh.
- De privata försäkringarna är baserade på att kvinnor ska leva längre. Men du kan också leva kortare, och trots att du inte fick den längre livslängden, så ska du alltså få en sämre pension. Det finns inget skäl till den sortens system, baserat på vilket kön du har.

Vad kan man då göra om man som kvinna inte har en kollektivavtalad tjänstepension?

- Det bästa är att man går med i facket och tillsammans med sina kollegor ser till att arbetsgivaren träffar kollektivavtal. I annat fall måste man se till att de avsättningar som görs till pensionen blir mycket högre än de är i dag. Eller se till att få en avsevärt mycket högre lön så att man kan spara i en privat pensionsförsäkring, säger Sture Nordh.

- Poängen är att det blir lika billigt, eller billigare, för arbetsgivaren att betala en premie via kollektivavtalet, vilket förutom att det då blir mer jämställt också har en mängd andra fördelar för individen. Det är till och med så att om arbetsgivaren glömmer att betala premien också under en lång tid så ser kollektivavtalet till att den anställde ändå inte förlorar pension på det.

EU har, enligt TT, nyligen kritiserat könsskillnader på försäkringspremier vilket kan leda till att pensionsreglerna ändras.

- Om det blir så är det väldigt bra. Men sen finns också en annan skillnad, att för både kvinnor och män är den kollektivavtalade tjänstepensionen bättre eftersom de avgifter som tas ut är mycket lägre. Så även om EU ser till att också privata pensionförsäkringar blir könsneutrala så är de sämre än de kollektivavtalade både för kvinnor och män, säger Sture Nordh.

Enligt TCO:s beräkningar innebär en kollektivavtalad tjänstepension upp till 7 000 kronor mer per månad vid pensioneringen. Det gäller en i dag 25-årig kvinna som kommer att ha en så god löneutveckling att hon tjänar 55 000 kronor i dagens penningvärde vid 65 års ålder.