- Jag fick veta att två vittnen skulle ha sett mig lasta in backar med öl i två privatägda bilar. Jag blev chockad eftersom vi aldrig har alkohol utanför området. Det är en policy.
Bara en vecka innan konfrontationen hade Chanpeng Ericsson ett möte med sin chef på Göransson Arena, där hon ställde frågan varför den utlovade löneförhöjningen aldrig kom. Hon fick då veta att ledningen var missnöjda med hennes sätt att jobba.
- Jag misstänker att det här var ett sätt att bli av med mig. Jag var inte populär hos alla på grund av att jag följde mina principer.
Efter polisanmälan och avstängning påbörjades en utredning, som dock snabbt lades ned i brist på bevis. De centrala förhandlingarna med Unionen slutade i oenighet sedan förbundet vägrat godta avskedandet. För Chanpeng Ericsson var det dock inte bara jobbet som stod på spel, utan hennes rykte.
- Det går knappt att beskriva hur dåligt jag mådde under den här perioden. Jag ser mig själv som en stark person, men i början vågade jag knappt gå ut och möta människor. Jag vaknade på nätterna och grät, vilket gjorde mig arg för jag vet hur hårt jag har jobbat för att komma dit jag är i dag.
Endast två veckor innan utsatt förhandling i Arbetsdomstolen tog Göransson Arena tillbaka anklagelserna om stöld. Parterna har nu valt att förlikas, vilket innebär att alla brottsmisstankar är avskrivna och att Chanpeng ska få ett skadestånd som plåster på såren.
Även avskedandet återtas, men Chanpeng, som i dag har ett nytt jobb, kommer inte att återgå till sitt jobb som chef för arenarestaurangen.
- Hade de inte tagit tillbaka anklagelserna hade jag gått vidare i Arbetsdomstolen. Det som kändes viktigast var att de inte fick förstöra mitt namn. Nu vill jag mest lämna det här bakom mig.
Göransson Arena vill inte kommentera händelsen ytterligare utan tycker saken är utagerad.
- Det har blivit en förlikning. Mer än så finns det inte att säga, säger vd:n Fredrik Granting.