Unionenmedlemmen hade arbetat med friskvård i 26 år när hon tog anställning på Stockholmsföretaget. Trots att hon hade nedsatt arbetsförmåga hade det tidigare aldrig hindrat henne från att jobba.
Då företaget antydde att de hade ekonomiska bekymmer föreslog Unionenmedlemmen att de kunde kontakta Arbetsförmedlingen och försöka få till en lönebidragsanställning, med bakgrund av hennes funktionshinder. Detta gick i lås och man kom överens om både arbetsuppgifter och lön. Redan första veckan på nya jobbet blev Unionenmedlemmen utsatt för hård kritik. VD:n berättade att hon aldrig skulle ha anställt henne om hon vetat om graden av hennes sjukdom. Därtill föreslog hon att hennes lön borde sänkas och att hon borde ha fler arbetsuppgifter än vad hon dittills ålagts.
Unionenmedlemmen avskedades därefter med motiveringen att hon var för sjuk för att arbeta. Vid en första förhandling med Unionen gick vd:n ut från rummet och har sedan dess inte varit kontaktbar. Bolagets inställning har från början varit att Unionenmedlemmen aldrig var anställd utan endast på besök.
Nu stämmer LO-TCO Rättsskydd hälsoföretaget på sammanlagt 400 000 kronor för bland annat brott mot las och diskrimineringslagen.