Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Bad om arbetsbeskrivning – blev avskedad

När hudterapeuten ifrågasatte varför hon utförde vissa arbetsuppgifter utanför betald arbetstid blev hon avskedad. Det menar Unionen som nu stämmer skönhetssalongen i Arbetsdomstolen.
Lina Björk Publicerad 27 april 2020, kl 13:27
Colourbox
Hudterapeuten hjälpte till att göra reklam för företaget i sociala medier. Men när hon bad om en arbetsbeskrivning fick hon sparken. Colourbox

Förutom att göra skönhetsbehandlingar hjälpte terapeuten även till med att marknadsföra företaget i sociala medier. Eftersom det tog en del tid på kvällar och helger, men också utfördes gratis utanför arbetstid, bad hon om att få en tydligare arbetsbeskrivning. En kort tid efter blev hon avskedad.

Under en första förhandling hävdade arbetsgivaren att skälet till avskedet var att terapeuten hade bedrivit en konkurrerande verksamhet. På vilket sätt hon gjort det, ville företaget inte gå närmare in på. De ansåg också att hon skadat företaget genom att hanterat bokningssystemet på ett felaktigt sätt.

För att bli avskedad krävs att den anställde grovt har misskött sitt jobb. Unionen anser att det inte finns något skäl för avskedandet och stämmer därför kliniken på sammanlagt 200 000 kronor i skadestånd och utebliven lön.

Läs mer: Se till att få en befattningsbeskrivning

 

 

Avsked eller uppsägning?

  • Det är stor skillnad mellan att bli avskedad och uppsagd.
  • En arbetsgivare får bara avskeda om en anställd grovt har misskött sin anställning.
  • Vid ett avsked måste den anställda lämna arbetsplatsen direkt och mister då lön och andra förmåner.
  • Den som blir uppsagd behåller lön och förmåner under uppsägningstiden, men måste ibland jobba under uppsägningstiden.
  • En anställd kan bli uppsagd på grund av arbetsbrist eller av personliga skäl. Personliga skäl kan till exempel vara stöld, illojal konkurrens, arbetsvägran och olovlig frånvaro.