Hoppa till huvudinnehåll
Anställningsvillkor

Här är företaget där du får betald valpledighet

En av världens hundvänligaste arbetsplatser finns i Skottland. Där kan de anställda nu få betald valpledighet. I Sverige är det inte ovanligt att anställda sjukskriver sig när ett husdjur är sjukt, trots att det är otillåtet.
Anita Täpp Publicerad 28 februari 2017, kl 13:00
Markus Schreiber/AP Photo/Scanpix
Rhodesian ridgeback-valpar. Markus Schreiber/AP Photo/Scanpix

Det är öltillverkaren Brewdog som inte bara erbjuder personalen på kontoret i Aberdeenshire att ta med sig hundar till kontoret utan också erbjuder betald ledighet för den som vill var hemma med sin valp.

I Sverige har detta aldrig ens diskuterats, enligt Hans Rosenberg, presstalesman för Svenska Kennelklubben, SKK. Däremot har röster höjts för att man borde kunna vara hemma för vård av sjuk hund.

Enligt ett par enkäter är det inte ovanligt att anställda i Sverige sjukskriver sig för att vara hemma när ett husdjur är sjukt, vilket alltså är otillåtet.

– Om man skulle kunna vara hemma för att ta hand om en sjuk hund så måste arbetsgivaren betala. Eller också måste det finnas en djurförsäkring med ett sådant tillval. Hos oss på Svenska Kennelklubben tar man semester eller kompledigt när ens hund är sjuk, säger Hans Rosenberg.

På hans arbetsplats, liksom exempelvis på djurförsäkringsbolaget Agria, är det tillåtet att ha med sig hunden på jobbet. På SKK har nu hundra hundar tillstånd att vara.

Läs mer: Stress minskar med hund på jobbet

Enligt en undersökning från 2006, gjord av SCB, fanns då lite mer än en halv miljon svenska hushåll som tog hand om de totalt cirka 785 000 hundarna i landet.

Anställningsvillkor

Osäker anställning kan leda till för tidig död

Den som byter ett dåligt jobb mot ett bra minskar risken att dö i förtid. Det visar en ny studie.
David Österberg Publicerad 14 september 2023, kl 06:30
En man håller sig för huvudet framför sin dator. Oskarp bild.
Ett kollektivavtal och en fast anställning kan minska risken att dö en för tidig död. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Hur vi har det på jobbet påverkar vår hälsa. I en studie från Karolinska institutet tittade forskarna på hur ett byte från en osäker till en säker anställning påverkade risken att dö.

– Ett byte minskade risken för att dö med 20 procent. Skillnaden var högre än jag hade förväntat mig. Det blir väldigt tydligt vilken påverkan anställningsförhållanden har när det handlar om dödlighet, säger Theo Bodin, en av forskarna bakom studien.

Låg lön dålig för hälsan

En osäker anställning präglas till exempel av låg lön, låg facklig anslutningsgrad och låg anställningstrygghet. I studien har forskarna inte undersökt varför osäkra anställningsförhållanden ökar dödligheten men Theo Bodin kan se flera förklaringar.

– En osäker anställning kan ge oro och stress. Det kan i sin tur leda till sömnstörningar, psykisk ohälsa och missbruk. Att inte kunna sova och att äta på oregelbundna tider ökar risken för övervikt, diabetes och högt blodtryck. Högt blodtryck kan ge hjärtinfarkt och stroke.

Svårare att få lån

En osäker anställning ger också praktiska problem eftersom det blir svårare att få lån och förstahandskontrakt.

– Anställningen påverkar också familjelivet och det sociala livet. Man vågar kanske inte tacka nej när man blir inringd och tvingas att organisera sitt liv kring de osäkra anställningsförhållandena, säger Theo Bodin.

I studien använde forskarna registerdata från drygt 250 000 anställda mellan 20 och 55 år i Sverige under åren 2006 till 2017.

Theo Bodin och hans kollegor ska nu mer specifikt titta närmare på orsakerna till den högre dödligheten. I oktober ska de dessutom publicera en handbok med förslag på hur arbetsmarknaden kan förändras till det bättre.