Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Unionens administration

Jag undrar hur Unionens administrativa rutiner fungerar. Efter att ha deltagit i Regionrådet och fyllt i och skickat in intyg om förlorad arbetsinkomst, skickar Unionen en avisering om utbetalning dagen efter utbetalningen gjorts som jag sen får ett par dagar senare.
Åsa Frisk, Insändarredaktör Åsa Frisk Publicerad

 Utbetalningen gjordes 080521 och aviseringen är utskriven kl  08:47:41 datum 080522.

Det föranleder mig att ställa tre frågor:

1) Varför skickas inte aviseringen före utbetalningen som borde vara det normala?

2) Dessutom så finns ingen uppgift om var pengarna kommer ifrån på kontoutdraget, där står bara "Insättning". Varför inte ange Unionen som avsändare eller vad ersättningen avser?

3) Varför inte skicka "Avisering reseräkning", som den kallas, via e-post innan utbetalningen sker ? Komplettera blanketterna  med en ruta som man kan kryssa i om man vill få aviseringen elektroniskt, samt att man fyller i e-postadressen. Det är ju både snabbare och billigare.

"Förtroendevald"  

SVAR FRÅN Unionen, Catharina Ströyer 

Tack för dina synpunkter. Det pågår ett ständigt arbete för att utveckla våra administrativa rutiner och system, där Flex-aviseringarna avseende utbetalningar är ett av de områden som vi fokuserar på för närvarande. Det finns även möjlighet att medverka som referensperson i dessa utvecklingsaktiviteter  om ni kontaktar oss på Verksamhetsstöd direkt.   I utvecklingsarbetet försöker vi i möjligaste mån beakta de förtroendevaldas önskemål, men då Unionen använder standardsystem för all ekonomiadminstration är all systemutveckling och rutinanpassning en avvägning och prioritering mellan kostnader för eventuell anpassning i systemen och att uppfylla allas önskemål. Unionens mål är att använda ett minimum av medlemmarnas pengar till kostnader för administration, men samtidigt att leverera dessa tjänster med så bra kvalitet som möjligt.   Catharina Ströyer  

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Insändare

Vad förväntar sig Sveriges regering att jag bidrar med?

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar.
Publicerad 17 augusti 2016, kl 11:27

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar. Det jag upplevde som barn var att livet var enklare, en bruksort med fabrik, affärer, post och bank. Ingen orättvisa, avundssjuka eller rasism. Förmodligen fanns det väl lite under ytan men det var inget påtagligt.

Idag sitter jag ensam i min lägenhet med spänningshuvudvärk och trötthet. Jag äter Sertralin och Propavan, den ena är ett lyckopiller och det andra är för sömnen. Jag var en hårt arbetande konsult, mycket övertid och stress under flera år, mycket kundkontakt och bråk om avtal. När jag blev 50plus blev jag uppsagd. Företaget och kunderna ville ha unga nyutbildade.

Så vad ska jag göra nu kan man fråga sig. Vad förväntar sig Sveriges regering och samhälle att jag ska bidra med? Jag tänker ibland att det finns dom som har det värre, hemvändande svenska soldater som sett död och lidande i Mali och Afganistan. Jag läste en artikel att dessa fick inte den hjälp de borde få, en del mådde väldigt dåligt med svåra sömnproblem, depressioner, posttraumatisk stress. Det är bara att konstatera att det verkar inte finnas så mycket professionell hjälp att få i Sverige. Kanske för vissa, som har tur, eller har råd.

https://www.youtube.com/watch?v=4JNK0S99RNU

//JHansson