Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Triathlonfeber på kontoret

På Kalmarföretagen Atrio Arkitekter och Brand & Riskanalys råder triathlonfeber. Under tio månader har personalen simmat, sprungit och cyklat tillsammans på luncher och ledig tid och i onsdags var det upp till bevis. Personalen ställde upp med sju tremannalag Kalmars minitriathlon och Kollega ringde upp Unionemedlemmen Alexandra Johansson på Atrio för att kolla hur det gick.
Ola Rennstam Publicerad

Kom alla i mål?
-  Ja, det gick bra för allihop, det var en jättekul grej att göra. Men jag hade inte tränat så mycket i sommar som jag borde så jag är i väldigt dålig form just nu. Jag känner av gårdagen mest i vaderna och har faktiskt på mig stödstrumpor i dag, det är jag och de gamla tanterna. Jag skadade axeln och har inte kunnat träna på två år, så för egen del är jag bara glad att vara igång igen.

Hur har ni förberett er?
- Vi har fört träningsdagbok under tio månader och jämfört med ett annat kontor om vem som tränat mest varje månad. Vi har varit och simmat banan på luncherna, 520 meter låter inte så mycket men det är riktigt jobbigt. Vi har sporrat varandra och har definitivt tränat mer än vad det annars skulle ha blivit.

Har det stärkt sammanhållningen?
- Absolut, det är det enda vi pratat om den sista tiden och även i dag då vi retar varandra och jämför tider. Alla har varit delaktiga lika mycket och det har inte funnits något tvång att vara med, jag tror att alla utom fem personer deltog.
- Vi har alltid träning på gång här, för något år sedan hade vi en inbördes tävling där vi skrev ner hur många kilometer vi tränade varje dag och så många mil vi fick ihop så långt skulle vi åka på studieresa. Vi hamnade till slut i Bilbao.

Satsar ni på ett riktigt triathlon nästa år?
- Haha, det tror jag inte. Men många av oss gör nog gärna något liknande igen. Men just i dag var det ingen som var sugen på att gå ner och simma på lunchen.

Fakta

Kalmar Minitriathlon bestod av: 520 meter simning, 18 km cykling och 4,2 km löpning. 760 deltagare kom till start under loppet den 14 augusti.

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Kollega nummer 1 2025 omslag

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Arkiv

Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.
David Österberg Publicerad 15 april 2019, kl 15:44
Johan Nilsson/TT
Den avskedade festivalgeneralen tillbakavisar anklagelser om att ha misskött sin anställning. Johan Nilsson/TT

Föreningen Malmö Pride bildades 2015 och arrangerar den årliga Pridefestivalen i Malmö. En av grundarna, en nu 34-årig man, valdes till ordförande och året därpå blev han också general för festivalen.

Men förra året uppstod flera konflikter i föreningen. Festivalgeneralen fick bland annat kritik för att han både var ordförande för föreningen och anställd av den. Han kritiserades också för att förutom sin lön ha fått provision på intäkterna till Pridefestivalen och för att ha dålig koll på organisation och administration.

Föreningen och Malmö stad – en av festivalens största finansiärer – lät då en revisionsfirma granska hur föreningen hade skötts. Utredningen visade att styrelsen delvis misskött sitt arbete. Revisorn anmärkte bland annat på föreningens bokföring och på dess interna kontroll. 

Den sista oktober förra året höll Malmö Pride ett extra årsmöte och vid det byttes hela styrelsen ut. Då utsågs också en ny ordförande och 34-åringen fick fortsätta som festivalgeneral.

Kort därefter blev han dock avstängd från sin tjänst och i början av december fick han sparken. Styrelsen ansåg bland annat att han borde ha tecknat ett ramavtal med Malmö stad, att han brustit i sin rapportering till styrelsen och misskött organisation och administration.  

Men nu stämmer Unionen arbetsgivaren och vill att Arbetsdomstolen förklarar att avskedandet är ogiltigt. Unionen kräver också att föreningen betalar 34-åringen 150 000 kronor i skadestånd.

Enligt stämningsansökan tillbakavisar 34-åringen att han misskött sin anställning och påpekar att den gamla styrelsen inte hade några invändningar mot hur han skötte sitt arbete. Han anser också att den nya styrelsen blandar samman vad han gjort som ordförande med vad han gjort som anställd och att den främst fokuserar på saker som hänt innan den nya styrelsen tillträdde.