Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

URUSEL service av Unionens A-kassa

Jag blev arbetslös den 1 april, skrev in mig på arbetsförmedling och alla papper som jag tyckte behövdes skickades till Unionens a-kassa.
Åsa Frisk, Insändarredaktör Åsa Frisk Publicerad

Efter cirka  tre veckors väntan ringer jag Unionens a-kassa och frågar om mitt ärende. Den som svarade frågade om mitt personnr, kollade i databasen och sa att allting är i ordning, "det är bara att handläggarna inte hann, du kommer att få dina pengar nästa vecka". Veckan därpå hände ingenting och jag ringer igen och får ungefär samma svar.

Det här fortsatte ända till den 8:e veckan sedan jag först skickade handlingarna. Men i slutet av den 8:e veckan fick jag ett meddelande från Unionens A-kassa och han skriver att de arbetsgivarintyg jag skickade är för gamla och att jag måste skicka nya! I åtta veckor har de inte sagt sanningen, inte en enda gång. De hade inte granskat det jag hade skickat helt enkelt.

Jag har i nuläget skickat in kassakort för 10 veckor och inte fått en krona. Jag känner mig helt rättslös. Och du Ann- Katrin Boo (hoppas du har fått dina rättmässiga pengar i nu läget) är/var inte ensam. Finns det fler som är i samma sits? I så fall välkomna till helvetet och tacka Unionens A-kassa för det eller?

Mycket besviken medlem

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Insändare

Vad förväntar sig Sveriges regering att jag bidrar med?

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar.
Publicerad 17 augusti 2016, kl 11:27

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar. Det jag upplevde som barn var att livet var enklare, en bruksort med fabrik, affärer, post och bank. Ingen orättvisa, avundssjuka eller rasism. Förmodligen fanns det väl lite under ytan men det var inget påtagligt.

Idag sitter jag ensam i min lägenhet med spänningshuvudvärk och trötthet. Jag äter Sertralin och Propavan, den ena är ett lyckopiller och det andra är för sömnen. Jag var en hårt arbetande konsult, mycket övertid och stress under flera år, mycket kundkontakt och bråk om avtal. När jag blev 50plus blev jag uppsagd. Företaget och kunderna ville ha unga nyutbildade.

Så vad ska jag göra nu kan man fråga sig. Vad förväntar sig Sveriges regering och samhälle att jag ska bidra med? Jag tänker ibland att det finns dom som har det värre, hemvändande svenska soldater som sett död och lidande i Mali och Afganistan. Jag läste en artikel att dessa fick inte den hjälp de borde få, en del mådde väldigt dåligt med svåra sömnproblem, depressioner, posttraumatisk stress. Det är bara att konstatera att det verkar inte finnas så mycket professionell hjälp att få i Sverige. Kanske för vissa, som har tur, eller har råd.

https://www.youtube.com/watch?v=4JNK0S99RNU

//JHansson